ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ



ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α/Σ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ                                      Αθήνα 31/07/18

Συνάδελφε-σσα, το Α/Σ Ελληνικού έκλεισε στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης των αστικών συγκοινωνιών. Οι επιπτώσεις από το κλείσιμο γίνονται καθημερινά αντιληπτές από όλο το προσωπικό σε όλα τα αμαξοστάσια. Ο στόλος παραμένει σε κακά χάλια, οι τεχνίτες με δυσκολία επισκευάζουν-συντηρούν τα οχήματα λόγω ελλείψεων σε προσωπικό και ανταλλακτικά και οι οδηγοί δυσκολεύονται πιο πολύ να βγάλουν την βάρδια τους αφού αυτή γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη. Οι διαπληκτισμοί και οι προπηλακισμοί είναι σε καθημερινή βάση το πρώτο θέμα της καθημερινότητας ενός οδηγού της ΟΣΥ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζοντας την αντεργατική πολιτική που χάραξαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και στην αστική συγκοινωνία ,τσακίζουν καθημερινά τους εργαζόμενους. Η πολιτική τους είναι μεταφορικά και κυριολεκτικά εγκληματική! Είτε πρόκειται για την υγεία, είτε για την παιδεία, είτε για την συγκοινωνία, είτε πρόκειται για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος. Το τραγικό συμβάν στην Αττική επιβεβαιώνει με τον χειρότερο τρόπο ακριβώς αυτό, ότι η πολιτική τους είναι εγκληματική.
Συνάδελφε-σσα, η κατάσταση των οχημάτων είναι τέτοια που κυρίως από το φιλότιμο του προσωπικού γίνεται η όποια συγκοινωνία. Οι χώροι υγιεινής τόσο στα Α/Σ, όσο και οι χώροι αναμονής των οδηγών (όπου υπάρχουν), είναι άθλιοι. Οι συνθήκες δουλειάς των τεχνικών στα περισσότερα Α/Σ είναι επιεικώς απαράδεκτες και βεβαίως σε ένα βαθμό επικίνδυνες. Η ταλαιπωρία των συναδέλφων που ήρθαν από το Ελληνικό αλλά και αυτών που βρίσκονταν από πριν, έχει μεγαλώσει λόγω των μεγάλων αποστάσεων που πρέπει να διανύσουν καθημερινά για να πάνε ή να γυρίσουν από την βάρδια. Σε όλα αυτά βέβαια έρχεται να προστεθεί και το περιβόητο ρουσφέτι από τα παλιά ως γνωστό και διαχρονικό.
Εμείς οι εργαζόμενοι που υπογράφουμε το κείμενο, γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς αγώνα, τίποτα δεν θα κατακτηθεί χωρίς να δώσουμε μάχη, τίποτα δεν θα αλλάξει χωρίς την δική μας συμμετοχή στην οργάνωση της πάλης. Για αυτό αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε επιτροπή αγώνα η οποία συσπειρώνεται στις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τη δουλειά μας, να συσπειρώσουμε, να οργανώσουμε, να αντιπαλέψουμε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες την αντιλαϊκή πολιτική και κάθε έναν που την υπηρετεί. Δηλώνουμε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των εργαζομένων που απορρέουν τόσο από την υπάρχουσα ΣΣΕ αλλά και από το βασικό σύνθημα:

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

Καλούμε τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με την επιτροπή αγώνα, στην προσπάθεια που κάνουμε να οργανώσουμε τους εργαζόμενους να μην δέχονται ως δεδομένες τέτοιες πολιτικές από όποιον και αν προέρχονται και να απαιτήσουμε σύγχρονες συνθήκες δουλειάς, συλλογική σύμβαση εργασίας με πραγματικές αυξήσεις, δουλειά με αξιοπρέπεια χωρίς κανένα κίνδυνο για τη ζωή μας και των οικογενειών μας.

ΤΣΑΟΥΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 5378-ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 1728
ΜΑΚΡΥΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 5479-ΑΝΩΜΕΡΙΑΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 8117 ΜΙΧΕΛΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ 2895-ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΠΥΡΟΣ 6002

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός