ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Καταγγέλλει την μεθόδευση της κυβέρνησης να στήσει ΠΡΟΚΑΤ νηπιαγωγεία ακόμη και σε λύκεια



Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) καταγγέλλει την τροποποίηση της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο, όπου σύμφωνα με το άρθρο 225, επιτρέπεται η τοποθέτηση και διατήρηση προκατασκευασμένων σχολικών αιθουσών νηπιαγωγείου ελαφράς μορφής με τους απαιτούμενους βοηθητικούς χώρους, για 4 χρόνια με δυνατότητα παράτασης για άλλα 2, ακόμα και σε μονάδες Β’βάθμιας εκπαίδευσης!

Στην καταγγελία της η ΑΣΓΜΕ αναφέρει:

«Πιστεύουμε πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει δεκτό ένα τέτοιο άρθρο, που καταλύει κάθε έννοια εκπαιδευτικής διαδικασίας για 4χρονα και 5χρονα παιδιά, φέροντάς τα σε επαφή με 17χρονα και 18χρονα με μόνο διαχωριστικό μεταξύ τους κάποια κάγκελα. Επιμένουμε πως η θέσπιση της 2χρονης προσχολικής αγωγής από μόνη της, δεν αρκεί για την ουσιαστική πραγματοποίησή της, χωρίς την γενναία χρηματοδότηση για την κατασκευή σύγχρονων και λειτουργικών υποδομών και την στελέχωσή τους με το απαραίτητο προσωπικό.

Μας προκαλεί αγανάκτηση η προσπάθεια της κυβέρνησης να πραγματοποιήσει αυτή την θέσπιση σε βάρος τόσο των μαθητών Α΄Βάθμιας και Β΄Βάθμιας τώρα πια εκπαίδευσης, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τους ήδη άθλιους αύλειους χώρους των σχολείων τους, αλλά και σε βάρος των μικρών παιδιών της προσχολικής ηλικίας, τα οποία τα προορίζει να συναυλίζονται ουσιαστικά με μεγαλύτερες ηλικίες, πράγμα που καταδικάζει και σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα.

Καλούμε εκ νέου όλες τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Δευτέρα 22 Απριλίου, στις 6:30 μμ, στο Σύνταγμα, κινητοποιώντας και τους γονείς των νηπιαγωγείων για να μην περάσει αυτό το άθλιο κατασκεύασμα!».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός