Όλοι το Σάββατο στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους – Αγώνας για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, για ζωή με δικαιώματα



Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη, στα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ, το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους καλεί το ΠΑΜΕ.

Καλεί σε μαζικό, ενωτικό, ταξικό αγώνα, για να πάρει απάντηση η κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης από την κυβέρνηση της ΝΔ, να έρθουν στο προσκήνιο οι διεκδικήσεις και τα αιτήματα της εργατικής τάξης για σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής, να δυναμώσει η πάλη για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, απέναντι στο σχεδιασμό του κεφαλαίου και των κομμάτων του για ανάπτυξη που υπηρετεί τα κέρδη. 

Ο αγώνας για διεκδίκηση σύγχρονων όρων δουλειάς, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις και διεύρυνση των κοινωνικών παροχών, βρέθηκε στο επίκεντρο της μαζικής σύσκεψης του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη.

Παράλληλη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός δράσης του επόμενου διαστήματος με βάση τις εξελίξεις και την επίθεση που προετοιμάζεται απέναντι στον εργαζόμενο λαό καθώς και το αγωνιστικό πλαίσιο διεκδικήσεων.

Λεωφορεία για το συλλαλητήριο
Για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο Σωματεία και Εργατικά Κέντρα δρομολογούν πούλμαν τα οποία θα αναχωρήσουν από τις εξής περιοχές

Αλεξανδρούπολη: Στις 12.30 μ.μ. από το δημαρχείο
Βόλος: Στις 1.30 μ.μ. από το δημαρχείο
Δράμα: Στις 3 μ.μ. πίσω από τον Άγιο Νικόλαο
Καρδίτσα: Στις 2 μ.μ. από την πέτρινη εθνική Τράπεζα
Κατερίνη: Στις 3.45 μ.μ. από την πλ. Ελευθερίας
Κοζάνη: Στις 3.30 μ.μ. από το δημαρχείο
Λάρισα: Στις 2.30 μ.μ. από την οδό Τ. Τσιόγκα – πρ. Καλλιθέας
Νάουσα: Στις 3.30 μ.μ. από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου
Ορεστιάδα: Στις 11 π.μ. από το Δημαρχείο
Πτολεμαΐδα: Στις 3 μ.μ. από το δημαρχείο
Τρίκαλα: Στις 1.30 μ.μ. από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κωστάρα)

Καλέσματα συμμετοχής

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ καλούν μεταξύ άλλων:

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Γάλα – Τρόφιμα – Ποτά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, η ΠΟΕΕΠ, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ), ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λαγκαδά, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος «Ενότητα» (Μπλόκο Γυψοχωρίου), η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και Συγχωνευθέντων Ασφαλιστικών Ταμείων Ν. Λάρισας, το Συνδικάτο Εργαζομένων σε Γάλα – Τρόφιμα – Ποτά Τρικάλων.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Τρικάλων, το Σωματείο Λογιστών και Βοηθών Λογιστών Τρικάλων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Τρικάλων, ο Αγροτικός σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας – Θράκης, ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών – Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ), o Σύλλογος αγροτών κτηνοτρόφων Κατερίνης «Η Δήμητρα», ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Περιοχής Εορδαίας, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, ο Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων Πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών.

Να φτάσει παντού το αγωνιστικό κάλεσμα

Στην πορεία προς το συλλαλητήριο του Σαββάτου, καθημερινά οι ταξικές δυνάμεις με εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς, με συσκέψεις, δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης των εργαζομένων, για να φτάσει παντού το μαχητικό κάλεσμα απέναντι στη νέα κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης κυβέρνησης και κεφαλαίου, πρωτοστατούν στην οργάνωση αγωνιστικής απάντησης σε χώρους που οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με απολύσεις, με απλήρωτη δουλειά κ.ά.

Το πρόγραμμα δράσης συνεχίζεται ως εξής:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης

Παρασκευή 6/9 σε ΦΟΔΣΑ Μαυροράχης και στα Δημαρχεία Πολυγύρου και Ν. Μουδανιών

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Θεσσαλονίκης

Παρασκευή 6/9 Συνέλευση στο εργοτάξιο του Μετρό στο ΜΑΚΡΟ

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου – Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Κεντρικής Μακεδονίας

Παρασκευή 6/9 στη φαρμακαποθήκη ΣΤΡΟΥΜΤΣΑΣ

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο

Παρασκευή 6/9 στους τεχνίτες και στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στον Φοίνικα

Το Σωματείο Συνταξιούχων Ν. Θεσσαλονίκης

Παρασκευή 6/9 στα ΚΑΠΗ Θέρμης, Τριαδίου, Ραιδεστού, Βασιλικών και το απόγευμα σε πάρκα της Τούμπας και του Ε’ Διαμερίσματος

Το Συνδικάτο Βιομηχανικού Επισιτισμού – Τροφίμων

Παρασκευή 6/9 σε ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, ΔΕΛΤΑ, ΠΑΣΣΙΑ, ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ και ΜΥΘΟ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης

Παρασκευή 6/9 στα MY MARKET

Σάββατο 7/9 παγκινητοποίηση στα καταστήματα του κέντρου»

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός