ΔΑΣ ΕΚΑ: Με απροσχημάτιστη παρέμβαση της ΔΑΚΕ επιχειρείται όργιο νοθείας στο Συνέδριο του ΕΚΑ.



Δεν εξηγείται διαφορετικά η ταχύτητα με την οποία φέρνει η ΔΑΚΕ σωματεία – σφραγίδες να γραφτούν στο ΕΚΑ, ταχύτητα που θα ζήλευε και ο Λούκι Λουκ. Τέσσερις ημέρες πριν κλείσει το μητρώο του ΕΚΑ έφερε τρία νέα σωματεία. Όλος τυχαίως και τα τρία αυτά σωματεία είναι από το χώρο του Φαρμάκου, έκαναν εκλογές την ίδια ημέρα (22/9/2017), στον ίδιο χώρο, και τις αιτήσεις στο ΕΚΑ έχει γράψει ο ίδιος άνθρωπος. Τα δυο από αυτά είναι σωματεία των εργαζομένων στα ταμεία των εργαζομένων του Φαρμάκου, ΤΕΑΥΦΕ και ΤΑΥΦΕ, όπου με βάση τα οικονομικά στοιχεία των ταμείων απασχολούνταν το 2017, 60 εργαζόμενοι. Και όμως με τρόπο που θα ζήλευε ακόμα και ο Χουντίνι, μαζί με το ήδη υπάρχον σωματείο του ΤΕΑΥΦΕ, αριθμούν 192 μέλη και 94 ψηφίσαντες!!!

Αυτά τα «σωματεία» ήρθαν να προστεθούν στο «διακλαδικό σωματείο μεταφορών, ταχυμεταφορών, τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής»!!! που έφερε η ΔΑΚΕ για εγγραφή στο ΕΚΑ, σωματείο που δεν έχει καμία δράση, είναι ανύπαρκτο και αντιβαίνει όχι μόνο τον Ν.1264 αλλά και το καταστατικό του ΕΚΑ που απαγορεύει ρητά τα διακλαδικά σωματεία.

Κορωνίδα της παρέμβασης της ΔΑΚΕ είναι ο «Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων» με έδρα το ΕΚΑ. Είναι το δίδυμο αδερφάκι του πανελλαδικού σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων με έδρα την Πάτρα του γνωστού εργοδότη Καραγεωργόπουλου, υπάρχουν για να μοιράζονται τα κουκιά και να λειτουργούν οι μηχανισμοί παραγωγής αντιπροσώπων. Η εν λόγω σφραγίδα, αν και ανύπαρκτη, χωρίς γραφεία, χωρίς καμία δράση, χωρίς καμία ανακοίνωση για κανένα πρόβλημα των εργαζομένων όλα αυτά τα χρόνια, αύξησε τους αντιπροσώπους της από 5 σε 9. Βέβαια αυτό που προκαλεί γέλιο είναι τα μητρώα του συγκεκριμένου «σωματείου», που θυμίζουν εκλογικό κατάλογο βουλευτικών εκλογών, δηλαδή δεκάδες οικογένειες στη σειρά!!! Ως στελέχη του φιγουράρουν επιστημονικοί συνεργάτες του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, εκείνου του μηχανισμού δηλαδή που «διαχειρίζεται» εκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα των εργαζομένων αλλά και προγραμμάτων της Ε.Ε.

Η παράταξη που ξεκίνησε από τη ΝΔ, τα τακίμιασε με τους ΑΝΕΛ της προηγούμενης συγκυβέρνησης και τώρα ξαναγυρνά στην αγκαλιά της κυβέρνησης παρακαλώντας διακαώς, εργοδότες και «μαϊμούδες» να πάρουν μέρος στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ με την δύναμη των ΜΑΤ, επιδιώκει να σπάσει όλα τα ρεκόρ. Ίσως ζήλεψε τις δόξες της στη ΓΣΕΕ και θέλει να μετατρέψει και το ΕΚΑ σε πασαρέλα βουλευτών της ΝΔ και κυβερνητικών στελεχών.

Οι αντιπρόσωποι στο Συνέδριο του ΕΚΑ πρέπει να πάρουν μαζικά μέρος και να καταδικάσουν τέτοιες πρακτικές. Να μην επιτρέψουν την ωμή και απροσχημάτιστη παρέμβαση της κυβέρνησης και των μηχανισμών της στο Συνέδριο του ΕΚΑ. Να παλέψουν για συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών.

3/2/2020

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός