Μήνυμα καταδίκης του νέου αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου και κάλεσμα στην απεργία στις 18 Φλεβάρη (VIDEO – ΦΩΤΟ)



Από τη σημερινή πορεία στο Κέντρο της Αθήνας για το Ασφαλιστικό

Από τη σημερινή πορεία στο Κέντρο της Αθήνας για το Ασφαλιστικό


Μήνυμα καταδίκης του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου, διεκδίκησης αποκλειστικά δημόσιας και υποχρεωτικής Κοινωνικής Ασφάλισης και κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων με απεργία στις 18 Φλεβάρη, έστειλαν σωματεία και εργαζόμενοι, Συνταξιουχικές Οργανώσεις και Φοιτητικοί Σύλλογοι, αυτοαπασχολούμενοι, μαζικοί φορείς, από τη σημερινή κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής μέλη του ΠΓ.

Νωρίτερα στη συγκέντρωση που έγινε στα Προπύλαια μίλησε ο Κώστας Δράκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών.

Αμέσως μετά πίσω από τα πανό των σωματείων, με σημαίες και πικέτες οι εργαζόμενοι έκαναν πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

«Διαλύουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, φέρνουν νέο νόμο – «λαιμητόμο»», κατήγγειλαν και με τα συνθήματά τους απαίτησαν «Ασφάλιση για όλους και σταθερή εργασία, να πληρώσει τώρα η εργοδοσία».

Η πορεία ακολούθησε την οδό Ερμού στο Μοναστηράκι, ενημερώνοντας για τα σχέδια νέου χτυπήματος στην Κοινωνική Ασφάλιση, αποκαλύπτοντας τα ψέματα και την προπαγάνδα της κυβέρνησης, προβάλλοντας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των σωματείων. «Ούτε ρίσκο, ούτε λοταρία, δεν θα παραδώσουμε στον τζόγο τα Ταμεία», ξεκαθάρισαν και κάλεσαν τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία και να στείλουν μήνυμα πως «Ασφάλιση, Υγεία, σύνταξη, δουλειά, δεν θα τα χαρίσουμε στα αφεντικά». (Δείτε εδώ video από την πορεία στην Ερμού).

Ανάμεσα στα σωματεία με το δικό του πανό διαδήλωσε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός