Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Με δυναμική κινητοποίηση απαίτησαν μέτρα προστασίας της υγείας και αναβάθμιση του συγκοινωνιακού έργου (VIDEO – ΦΩΤΟ)Μέτρα προστασίας της υγείας και αναβάθμιση του συγκοινωνιακού έργου της πόλης απαίτησαν εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, με τη δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν το απόγευμα έξω από το ΥΜΑΘ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον ΟΑΣΘ που επιβεβαιώνουν ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού, όπου παραμένουν εκτεθειμένοι οι εργαζόμενοι και οι επιβάτες.

Τελευταίο θύμα στη μακάβρια λίστα των νεκρών ήταν ένας 43χρονος οδηγός, πατέρας τριών παιδιών, που πέθανε από επιπλοκές του κορονοϊού. Ήταν ο 4ος νεκρός εργαζόμενος μέσα σε ένα μήνα και ο 7ος στη διάρκεια του χειμώνα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, περίπου 250 εργαζόμενοι νόσησαν -ποσοστό περίπου 12,5%- σε σύνολο 2.000 εργαζομένων, ενώ χθες τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονταν σε 43.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη διοίκηση του ΟΑΣΘ που όχι μόνο δεν παίρνει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, αλλά αντίθετα με τις επιλογές της τους εκθέτει σε ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους.

Στην κινητοποίηση χαιρέτισαν ο Νικήτας Τσαρίδης, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα ΟΑΣΘ, ο οποίος περιέγραψε πώς έφτασαν να μετρούν ένα νεκρό κάθε μία εβδομάδα και ο Γιώργος Ραπτάκης, γραμματέας του Συνδικάτου Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας. Ανέδειξαν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης που άφησε το λαό απροστάτευτο από την πανδημία και ρημάδια, χωρίς προσωπικό τα νοσοκομεία και τα ΚΥ και ταυτόχρονα κλείνει τα αυτιά στα δίκαια αιτήματα για ενίσχυση των συγκοινωνιών και καταργεί εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ. Επίσης, διαβάστηκε ψήφισμα της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης.

Τα εργατικά σωματεία διεκδικούν: Να ενισχυθούν άμεσα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας. Να προχωρήσει άμεσα ο μαζικός εμβολιασμός όλων των εργαζόμενων του ΟΑΣΘ. Καθημερινή υποχρεωτική θερμομέτρηση κατά την ανάληψη εργασίας. Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους. Καθημερινό έλεγχο της διασποράς με τεστ σε κεντρικούς σταθμούς και αφετηρίες σε εργαζόμενους και επιβάτες, καθημερινή απολύμανση των χώρων αναμονής και των οχημάτων. Περιορισμό της μετακίνησης των εργαζομένων σε διαφορετικές λεωφορειακές γραμμές. Αγορά καινούργιων λεωφορείων. Πύκνωση των δρομολογίων σε γραμμές και ώρες αιχμής που υπάρχει συνωστισμός. Χρηματοδότηση για την άμεση επισκευή λεωφορείων του ΟΑΣΘ και ειδικά των αρθρωτών. Επίταξη για όσο διαρκεί η πανδημία σε όλο τον διαθέσιμο στόλο οχημάτων που υπάρχει (ΚΤΕΛ και τουριστικά). Προσλήψεις προσωπικού σε κρίσιμες ειδικότητες (τεχνίτες – οδηγοί).

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 791824Συνολικές αναγνώσεις:
  • 135Αναγνώσεις σήμερα:
  • 364940Συνολικοί επισκέπτες:
  • 95Επισκέπτες σήμερα:
  • 1Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ