Όχι στην ηλεκτρονική ψηφοφορία για αρχαιρεσίες – Ο νόμος να μείνει στα χαρτιά



«Όχι στην ηλεκτρονική ψηφοφορία – Να μείνει ο νόμος στα χαρτιά», τονίζουν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ) και το Σωματείο Εργαζομένων «Cosmote» – «E Value» Ν. Αττικής με αφορμή τη διεξαγωγή εκλογών με αποκλειστική ηλεκτρονική ψηφοφορία στο Σωματείο ΠΑΣΥΠ ΓΕΡΜΑΝΟΣ .

Σε ανακοίνωσή του το ΣΕΤΗΠ σημειώνει:

«Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από την ψήφιση του νομοσχεδίου-έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και οι δυνάμεις των ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ (που τώρα μοστράρουν ως Ενιαία Δύναμη) που πλειοψηφούν στην ΟΜΕ – ΟΤΕ και στα επιχειρησιακά σωματεία του ομίλου ΟΤΕ, έρχονται να τον κάνουν πράξη, ξεκινώντας από το νεοϊδρυθέν σωματείο για τους εργαζόμενους στη «Γερμανός» (ΠΑΣΥΠ Γερμανός). Πιστοί υπηρέτες των εργοδοτών αλλά και των κομμάτων που εκπροσωπούν, ξαφνικά μέσα σε 2 μέρες πριν την έναρξη των εκλογών, η εφορευτική επιτροπή αποφάσισε τη διεξαγωγή τους με αποκλειστική ηλεκτρονική ψηφοφορία με αφορμή δήθεν την πανδημία του κορονοϊού, κόντρα στις αποφάσεις του ΔΣ, της γενικής συνέλευσης και του καταστατικού του σωματείου.

Είναι οι ίδιες δυνάμεις που 1,5 χρόνο τώρα, δεν έχουν διεκδικήσει ούτε ένα μέτρο προστασίας για τους εργαζόμενους στα καταστήματα και στις αποθήκες του «Γερμανού», που με τις ανακοινώσεις καλούσαν σε υποταγή στα μέτρα (ποια μέτρα αναρωτιόμαστε εμείς) που υιοθετεί η εργοδοσία». Το ΣΕΤΗΠ καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου να καταδικάσουν με ψηφίσματα – αποφάσεις, με την ίδια τους τη στάση τις πρακτικές αυτές και να ενισχύσουν την πάλη ώστε ο νόμος να μείνει στα χαρτιά». (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

Αντίστοιχα το Σωματείο Εργαζομένων «Cosmote» – «E Value» Ν. Αττικής τονίζει ότι «φοβούνται τις ζωντανές μαζικές διαδικασίες και τη διαπάλη. Θέλουν απονεκρωμένα σωματεία, για να περνάει ανενόχλητη η πολιτική της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Θέλουν η δράση μας να εξαντλείται σε ένα like ή dislike από το σπίτι μας, χωρίς να παλεύουμε οργανωμένα με το σωματείο μας μέσα στους χώρους δουλειάς, να μην έχουμε ουσιαστική συμμετοχή και δράση, στη συζήτηση στις συνελεύσεις μας, να μην έχουμε πραγματική αλληλεγγύη μεταξύ μας που η ζωντανή λειτουργία του σωματείου μας εξασφαλίζει. Οι διαδικασίες αυτές είναι ελέγξιμες αφού επιτρέπουν στον εργοδότη να μας επιβάλλει ποιον θα ψηφίζουμε με το βούρδουλα, τον εκβιασμό ή τη γαλιφιά, αλλά και γιατί μας αδρανοποιούν βάζοντάς μας πιο μακριά από το πεδίο της οργάνωσης της πάλης και από την ουσιαστική συμμετοχή μέσα από τη δική μας πείρα που δεν μπορεί να αποκτηθεί μέσα από την οθόνη ενός υπολογιστή και απομακρυσμένα ο ένας από τον άλλον.

Είναι οι ίδιες δυνάμεις που υπάρχουν και στην «Cosmote» – «E value» και καλούν τους εργαζόμενους να περιμένουν υπομονετικά μπας και δουν καμία αύξηση, όπως ακριβώς κάνει και η εργοδοσία στα meetings, δεν βγάζουν άχνα για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, δεν αναγνωρίζουν τους επινοικιαζόμενους. Συνολικά επιδιώκουν να μην κουνιέται φύλλο έτσι ώστε να περνάνε οι σχεδιασμοί της εργοδοσίας».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός