ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ COSCO Συνεχίζουν με νέα 24ωρη απεργία τον αγώνα τους, παίρνοντας δύναμη από το μεγάλο συλλαλητήριο



Με νέα 24ωρη απεργία από τα μεσάνυχτα, οι εργαζόμενοι της COSCO συνεχίζουν τον αγώνα τους, παίρνοντας δύναμη από το μεγάλο παναττικό συλλαλητήριο που έγινε στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων.

Σε αυτή την σημαντική μάχη που δίνουν για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, για να μπορούν να γυρνάνε ζωντανοί στα σπίτια τους, έχουν τη συμπαράσταση της εργατικής τάξης. Με τον αγώνα τους κατάφεραν να σπάσουν την ομερτά των ΜΜΕ και να κάνουν γνωστά τα αιτήματα τους.

Το πρωί της Παρασκευής οι εργαζόμενοι της COSCO θα κάνουν μηχανοκίνητη πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Στις 7 π.μ.θα συγκεντρωθούν στο ΣΕΜΠΟ και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στο υπουργείο.

Οι εργαζόμενοι της COSCO διεκδικούν:

Οι ομάδες σε κάθε πόστο να αποτελούνται από 6 εργαζόμενους και όχι από 4.
Να σταματήσουν οι κόντρα βάρδιες που εξουθενώνουν τους εργάτες.
Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης.
Να συσταθεί Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζόμενους και μέλη του Σωματείου ΕΝΕΔΠ.
Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα συμπεριλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους.

Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Δημήτρη Δαγκλή, που σκοτώθηκε στο εργοδοτικό έγκλημα στην COSCO. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε η αδερφή του αδικοχαμένου εργάτη, η οποία έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και με τη διαβεβαίωση ότι η οικογένεια θα στηριχθεί με κάθε τρόπο από το σωματείο.

Ξέρουμε να αγωνιζόμαστε σκληρά και να τιμάμε τους νεκρούς μας με αγώνες, διεμήνυσε ο πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, Μάρκος Μπεκρής, που μίλησε στην συγκέντρωση.

«Όχι άλλος νεκρός για τα κέρδη της COSCO»

«Όχι άλλος νεκρός για τα κέρδη της COSCO» έγραφε το γιγαντοπανό που αναρτήθηκε από τους συγκεντρωμένους στα γραφεία της εταιρείας κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης στο ΣΕΜΠΟ.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργατών

Ξεχωριστή στιγμή του συλλαλητηρίου όταν ανακοινώθηκε ότι έγινε συγκέντρωση συμπαράστασης στην Ιταλία, από το Σωματείο Λιμενεργατών του Λιβόρνο, καθώς και στην Τουρκία, έξω από τα γραφεία της COSCO στην Κωνσταντινούπολη, από το Συνδικάτο Μεταφορών Τουρκίας Nakliyat-Is.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός