Παράνομη είναι η πολιτική τους που μας εξαθλιώνει



11/10/22

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.
ΤΩΡΑ ΠΙΟ ΠΕΙΣΜΩΜΕΝΟΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

Συνάδελφοι,
Κυβέρνηση και ΟΣΥ σαν έτοιμοι από πότε, πριν ακόμη βγάλουν για ακόμη μια φορά παράνομη την απεργία μας τα δικά τους δικαστήρια, μας εγκαλούσαν να αναστείλουμε την απόφαση μας για στάση εργασίας στις 12 Οκτ. Μάλιστα προσπαθούσαν ξανά να καλέσουν το λαό, δηλαδή τα παιδιά μας και τις οικογένειες μας να σταθούν απέναντι μας. Γιατί διεκδικούμε να μη ζήσουμε τη δικιά τους «βαρυχειμωνιά».

Κυβέρνηση και ΟΣΥ για ακόμη μια φορά, μας έσυραν στα δικαστήρια, αξιοποιώντας τον περίφημο νόμο Χατζηδάκη της ΝΔ , για να βγάλουν παράνομες τις διεκδικήσεις μας για υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, ενάντια στην ακρίβεια, που κατατρώει το ήδη εξαθλιωμένο μισθό μας.
Κυβέρνηση και ΟΣΥ μας καταγγέλλουν. Γιατί διεκδικούμε ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, γιατί διεκδικούμε αστικές συγκοινωνίες που να υπηρετούν τις ανάγκες του λαού κι όχι τα κέρδη των ιδιωτών, γιατί δεν ανεχόμαστε να μην αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία των συναδέλφων μας.

Παράνομη είναι η δική τους πολιτική.
Παράνομη και καταχρηστική είναι η απόφαση τους να οδηγήσουν στην εξαθλίωση εμάς και τα παιδιά μας.

Φοβούνται τις Συλλογικές, τις δημοκρατικές αποφάσεις των εργαζομένων γιατί ξέρουν ότι οι εργαζόμενοι όταν αποφασίζουμε να παλέψουμε σαν μια γροθιά, γκρεμίζουμε κάθε εργοδοσία, κάθε νόμο…
Φοβούνται την μαζική, την οργανωμένη έκφραση μας. Μας θέλουν στη γωνία παρατηρητές.
Γι αυτό προσπαθούν με κάθε τρόπο να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις που αποφασίσαμε μέσα από μαζική Γενική Συνέλευση.
Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν, αν νομίζουν ότι μπορούν να βάλουν φραγμό στο ποτάμι οργής, που ξεχειλίζει σε κάθε τέρμα, σε κάθε τιμόνι και κάθε αμαξοστάσιο.

Συνάδελφοι,
Το «στημένο παιχνίδι» που παίχτηκε στο ΔΣ του Σωματείου μας σήμερα 11 Οκτ, λίγες ώρες πριν την αγωνιστική μας κινητοποίηση με στάση εργασίας, με τη κυβερνητική παράταξη να «ξορκίζει» την απόφαση του δικαστηρίου μόνο οργή και αγανάκτηση μας γεμίζει.
Η πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου, η παράταξη της ΔΑΚΕ, ήρθε με την απόφαση του δικαστηρίου παραμάσχαλα να απαξιώσει και να αλλάξει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.
Ήρθαν συνειδητά να κάνουν τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό της ΟΣΥ και της κυβέρνησης.
Ήρθαν να κουρελιάσουν την απόφαση των εργαζομένων σε μια ανεκδιήγητη επιχειρηματολογία χωρίς αρχή μεση και τέλος.
Ήρθαν για να ανατρέψουν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης η οποία ανατρέπεται μόνο με νέα απόφαση ΓΣ, όπως προτείναμε.
Η στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ του Σωματείου δεν μας εκπλήσσει. Λαγοί της κυβέρνησης και της ΟΣΥ ήταν από τη πρώτη στιγμή αρνήθηκαν να στηρίξουν τη πρόταση της ΔΑΣ για αγωνιστική κλιμάκωση, μπροστά στο τσουνάμι προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε όλοι μας.

▪ Ποιοι; Είναι αυτοί συνάδελφοι που έπαιρναν τα συγχαρητήρια από τον Οικονόμου και άλλα κυβερνητικά στελέχη για την πλάτη που έβαλαν στο κόψιμο των μισθών μας
▪ Ποιοι; Αυτοί που μας καλούσαν να αποδεχθούμε να χάσουμε το 13-14 μισθό σαν μονόδρομο για να μη κλείσει ο ΟΣΥ.
▪ Ποιοι; Αυτοί που αρνούνται να κάνουν Γενικές Συνελεύσεις γιατί φοβούνται να μην χάσουν την «αυτοδυναμία» τους
▪ Ποιοι; Αυτοί που ενεργούν ως πέμπτη φάλαγγα στις γραμμές των εργαζομένων και το αποδεικνύουν καθημερινά.

Είναι αυτοί που σαμποτάρουν κάθε έννοια μαζικής διαδικασίας γιατί μας θέλουν θεατές σε ένα στημένο παιχνίδι με χαμένους εμάς και τις οικογένειες μας.
Είναι αυτοί που με εκβιασμούς και ρουσφέτια κλέβουν τις ζωές μας.
Αυτοί λοιπόν, εκτελώντας τις εντολές της εργοδοσίας και της Κυβέρνησης, ανέστειλαν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για στάση εργασίας διαλέγοντας καθαρά την όχθη της εργοδοσίας και απέναντι στους εργαζόμενους.

ΤΟΣΟ ΞΕΤΣΙΠΩΤΟΙ ΕΙΝΑΙ!!!

Όμως συνάδελφοι, δεν αναστάλθηκε κανένα μέτρο της κυβέρνησης, κανένας νόμος όλοι είναι εδώ, δεν αναστάλθηκε η ακρίβεια, η ιδιωτικοποίηση, ο εμπαιγμός με την προϋπηρεσία των νέων συναδέλφων.
Η απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ, της ΔΑΚΕ αποτελεί πρόκληση και προσβολή στο σωματείο μας και τους συναδέλφους μας που έδειξαν τον δρόμο. Είναι πίσω από την απεργιακή κινητοποίηση στις 21 Σεπτέμβρη Είναι πίσω από τις ανάγκες μας.
Γι αυτό πλέον παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Εμείς οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ από τη πρώτη στιγμή καταγγείλαμε το βρώμικο παιχνίδι που παίζουν οι δυνάμεις που πλειοψηφούν μέσα στο ΔΣ του Σωματείο.
Από τη πρώτη στιγμή ζητήσαμε να αποφασίσουμε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι το πως θα κλιμακώσουμε τον αγώνα για τη ζωή μας.
Και τώρα καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα τρόλλει, ανεξάρτητα την επιλογή που έκαναν στοπαρελθόν, εμείς να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.
Γιατί η ΟΣΥ, γιατί το σουπερμάρκετ, γιατί ο πάροχος του ρεύματος, γιατί ο ιδιοκτήτης των καυσίμων γιατί η τράπεζα, όλοι τους στέκουν σαν γεράκια πάνω από το δικό σου κουφάρι… κανείς από αυτούς δεν νοιάζεται για τα δικά σου οικονομικά προβλήματα… Παρά μόνο εμείς οι ίδιοι, και έχουμε τη
δύναμη να αλλάξουμε και θα αλλάξουμε τη κατάσταση.

Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα περάσει. Αν νομίζουν ότι θα κάμψουν την απόφαση μας να ζήσουμε τις οικογένειες μας με αξιοπρέπεια, είναι βαθιά νυχτωμένοι.
Τώρα η 24ώρη απεργία στις 9 ΝΟΕΜΒΡΗ να είναι η μεγαλύτερη απάντηση μας.
Βήμα πίσω από τον αγώνα για ζωή με αξιοπρέπεια. Η αλληλεγγύη μας είναι το όπλο μας απέναντι στους νόμους τους.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ.
ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΤΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ, ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΑΚΡΙΒΑ!
Νόμος είναι το δίκιο μας! Όλοι στον αγώνα!

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός