Στις 9 Νοεμβρίου καλούμε στην απεργία με τους επιβάτες στο πλευρό μας! (VIDEO)



Μπροστά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 Νοεμβρίου το 902.gr ολοκληρώνει τις συνεντεύξεις με συνδικαλιστές από διάφορους κλάδους. Τελευταία στάση πραγματοποιούμε στο αμαξοστάσιο της Πέτρου Ράλλη, όπου συζητάμε με τον Θανάση Οικονόμου, μέλος του ΔΣ του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΑ.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ, όπως μας λέει ο Θ. Οικονόμου έχουν υποστεί τα τελευταία 12 χρόνια μειώσεις μισθών έως και 50%, ενώ εδώ και δύο χρόνια εργάζονται χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Οι προτάσεις για συλλογική σύμβαση εργασίας που παρουσιάζει η διοίκηση δεν προβλέπουν καμία αύξηση στον μισθό, την στιγμή που το λαϊκό εισόδημα το ροκανίζει η ακρίβεια στην ενέργεια και τα τρόφιμα, τα ενοίκια!

Αποκαλυπτικά όμως είναι και όσα μας αναφέρει ο Θ. Οικονόμου για την κατάσταση των οχημάτων των αστικών συγκοινωνιών, τις ελλείψεις σε προσωπικό, στόλο και ανταλλακτικά, τα ωράρια και τις συνθήκες για τους εργαζόμενους, αρκετοί εκ των οποίων καλούνται για δουλειά έως 30 μέρες τον μήνα!

Σχολιάζοντας τις σεσημασμένες επιχειρήσεις συκοφάντησης και καταστολής των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες ο Θ. Οικονόμου αναφέρει ότι «οι εργαζόμενοι τηρούν τις αποφάσεις που έχουν πάρει μέσα από γενικές συνελεύσεις, δεν λυγίζουν σε αυτήν την επίθεση».

Απευθυνόμενος στο επιβατικό κοινό σημειώνει πως «οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες θέλουμε τους επιβάτες δίπλα μας, τους θεωρούμε επιβάτες και όχι πελάτες, όπως λένε τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση. Τους θέλουμε δίπλα μας γιατί κι αυτοί ξυπνάνε στις 4-5 το πρωί να πάνε για δουλειά όπως κι εμείς. Εμείς απαιτούμε να έρθουν νέα σύγχρονα λεωφορεία, απαιτούμε πύκνωση δρομολογίων, απαιτούμε καλύτερη συγκοινωνία συνολικά με αύξηση της χρηματοδότησης, προσλήψεις και αγορά νέων οχημάτων και ανταλλακτικών!»

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός