ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ.



11-11-2022

Η ΔΑΣ ΣΤΑΣΥ χαιρετίζει αγωνιστικά τους εκατοντάδες απεργούς- εργαζόμενους της ΣΤΑΣΥ στις 9 του Νοέμβρη που παρά την προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους με απειλές και εκβιασμούς για πειθαρχικές διώξεις αυτοί αντιστάθηκαν σθεναρά κάνοντας το καθήκον τους απέναντι στους εαυτούς τους, στις οικογένειές τους και στην τάξη τους: ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ. Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ. συμμετείχαμε στην 24ωρη γενική, πανελλαδική, πανεργατική απεργία της 9ης Νοέμβρη που είχε κηρυχθεί από τη ΓΣΕΕ εδώ και σχεδόν 2 μήνες όπως είχαμε κάθε δικαίωμα.

Συμμετείχαμε μαζικά στην απεργία γιατί διοίκηση και κυβέρνηση εξακολουθούν να μας κοροϊδεύουν αφού το σχέδιο Σ.Σ.Ε που κατέθεσαν στα σωματεία μας προς υπογραφή συμφωνίας είναι πλήρως ενταγμένο στο ενιαίο μισθολόγιο χωρίς να περιλαμβάνει πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας που να υπερκαλύπτουν τον πληθωρισμό,την ίδια στιγμή που η ακρίβεια έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη,εξανεμίζοντας τον μισθό μας από τις πρώτες μέρες της πληρωμής μας. Συμμετείχαμε στην απεργία γιατί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού, η εντατικοποίηση της εργασίας, οι ελλείψεις σε ΜΑΠ, όχι μόνο δεν επιλύονται αλλά εντείνονται καθημερινά. Συμμετείχαμε στην απεργία ενάντια στην πολιτική που επιβάλλει στα παιδιά μας να ξεπαγιάζουν και στο σπίτι και στο σχολείο τους και μάλιστα τον 21ο αιώνα, ενώ την ίδια στιγμή τα μονοπώλια της ενέργειας καταγράφουν ρεκόρ κερδών. Συμμετείχαμε στην απεργία ενάντια στην πολιτική της παράδοσης των αστικών συγκοινωνιών στους ιδιώτες. Συμμετείχαμε στην απεργία γιατί εκτός όλων των άλλων, απαιτούμε τώρα να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, όλοι οι φόροι στο ρεύμα και το φυσικό αέριο και μάλιστα να υπάρχει γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές τους.
Είναι προφανές ότι κυβέρνηση και διοίκηση τρέμουν στη σκέψη ότι αυτή η αγανάκτηση και η οργή μπορούν να εκδηλωθούν μαζικά και οργανωμένα μέσα από τα συνδικάτα μας. Επιδιώκουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου, να μην σηκώνουμε κεφάλι και να υποταχθούμε. Παίρνουν αέρα από μια σειρά απεργοκτόνων νόμων και στήνουν ολόκληρη βιομηχανία διώξεων των απεργών.

Να μην τολμήσουν ούτε να σκεφτούν να προβούν σε διώξεις κατά απεργών. Θα μας βρουν όλους απέναντι τους. Κυβέρνηση και εργοδοσία να το πάρουν απόφαση. ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

Η απεργία στις 9 Νοέμβρη αποτελεί ήδη εφαλτήριο κλιμάκωσης, συσπείρωσης, διεκδίκησης.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΠΗΡΓΗΣΑΝ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ
Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ,
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός