Πειθαρχικές ποινές ή χαράτσωμα ξαναφέρνει στην επιφάνεια η ΟΣΥ.



15-11-2022

Συνάδελφοι /σσες την ώρα που όλα δείχνουν πως η πανδημία ξαναφουντώνει, η εταιρεία σε πρόσφατη ανακοίνωση της για την υποχρεωτικότητα διενέργειας διαγνωστικών ελέγχων για COVID 19 καλεί τους εργαζόμενους να πληρώσουν απ’ το ήδη τσακισμένο εισόδημα τους για μοριακά και για rapid τεστ και στη συνέχεια να εγκαταλείπονται στο έλεος της “ατομικής ευθύνης” και στα πρωτόκολλα – λάστιχο.

Με βάση αυτά που προβλέπονται για τους εργαζόμενους με το ελάχιστο της 5ήμερης καραντίνας, προκειμένου να μη διαταραχθεί η λειτουργία της οικονομίας, θέτει σε κίνδυνο τις ζωές μας , ειδικά των οδηγών, που ακόμα και το αυτονόητο και δίκαιο αίτημα για απομόνωση της καμπίνας δεν έχει ικανοποιηθεί.

Απέναντι σ’ αυτήν την τραγική κατάσταση, που θα επιδεινωθεί, το ελάχιστο που πρέπει να γίνει είναι με ευθύνη και δαπάνη της εταιρείας η εξασφάλιση μαζικών κι επαναλαμβανόμενων δωρεάν τεστ για όλους τους εργαζόμενους σε όλα τα αμαξοστάσια και να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, που από το ξέσπασμα της πανδημίας έχουν αναδειχθεί. Και βέβαια δεν θα ανεχτούμε κανένα διαχωρισμό μεταξύ συναδέλφων με βάση τον εμβολιασμό.

Οι 30.000 και πλέον νεκροί, είναι η χειρότερη απόδειξη ότι η διαχείριση της πανδημίας, αποκλειστικά με βάση την ατομική ευθύνη και τη λογική «κόστους-οφέλους» είναι αυτή που έχει οδηγήσει στα σημερινά τραγικά αποτελέσματα.

Διοίκηση της ΟΣΥ και κυβέρνηση με την πολιτική της, έχουν την κύρια ευθύνη και για αυτό ας πάψουν εδώ και τώρα να ρίχνουν το βάρος στους εργαζόμενους. Αντί να δώσουν ουσιαστική αύξηση στους μισθούς μας θέλουν να μας βάλουν να πληρώσουμε και από πάνω!

Δηλώνουμε από τώρα πως δεν θα ανεχτούμε καμία ποινή για τέτοιο θέμα. Η εταιρεία να πάρει πίσω την ανακοίνωση τώρα. Τα σωματεία του χώρου να πάρουν από τώρα απόφαση κινητοποίησης σε περίπτωση που δοθεί κλήση σε απολογία.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός