Η επιτυχημένη απεργία στις 28 Φλεβάρη δείχνει το δρόμο για κλιμάκωση του αγώνα για υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις.



6-3-2024

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, θέλουμε να δώσουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους εκατοντάδες απεργούς σε όλα τα Α/Σ και από όλες τις ειδικότητες ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

Όλους όσους βγήκαν στους δρόμους και απαίτησαν να μην συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη. Όλους όσους βγήκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη.

Αυτό αποτελεί και την ουσιαστική απάντηση στην έπαρση της Νέας Δημοκρατίας και της διοίκησης της ΟΣΥ όπως εκφράστηκε στην κοπή της πίτας της ΔΑΚΕ την περασμένη εβδομάδα από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΣΥ που θεωρούν ότι έχουν τους εργαζόμενους στα χέρια τους. Μπορεί να έχουν την πλειοψηφία σε έδρες στο συνδικάτο και στην ένωση ( ΗΛΠΑΠ) όμως οι εργαζόμενοι τους γύρισαν την πλάτη και πήραν μέρος μαζικά στην απεργία.

Αυτή ήταν η πληρωμένη απάντηση των συναδέλφων απέναντι στις πλειοψηφίες στα σωματεία που στήριξαν την ιδιωτικοποίηση leasing ΚΤΕΛ για αυτό και πρέπει να αποδυναμωθούν στην πράξη, στις μαζικές συζητήσεις, στις συνελεύσεις, στους αγώνες.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, αυτούς που στις 28/02 έστειλαν το μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία, να οργανώσουμε την κλιμάκωση του αγώνα.

Ζητάμε εδώ και τώρα γενικές συνελεύσεις των σωματείων της ΟΣΥ με θέμα: Πλαίσιο διεκδίκησης για την υπογραφή ΣΣΕ.

Απόφαση για πρόγραμμα κινητοποιήσεων με κλιμάκωση για απεργία στην ΟΣΥ με θέμα την υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός