ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!



8 ΜΑΡΤΗ 2024

ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΟΣΥ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Συνάδελφοι τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, αποτελούν όρο αδιαπραγμάτευτο για να μπορούμε να επιστρέφουμε υγιείς και αρτιμελείς στις οικογένειες μας, να μην φθείρεται η υγεία μας, από ασθένειες που προκαλούνται από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουμε, να μην κινδυνεύουμε.

Η κυβέρνηση όμως, μαζί με την εργοδοσία στις αστικές συγκοινωνίες επιλέγει εδώ και χρόνια να μην λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για αυτό το σκοπό, και να μας λογαριάζει για κόστος. Οι συνθήκες γίνονται ακόμα χειρότερες όταν στην εξίσωση μπαίνει και ο ιδιώτης, ο εργολάβος κλπ.
Φτάνει να δούμε τις αιτίες για τον θάνατο 57 συνανθρώπων μας στα ΤΕΜΠΗ, του Δημήτρη Δαγκλή στην cosco, του Π. Γιάμαλη στον ΗΣΑΠ και των χιλιάδων εργατικών ατυχημάτων που γίνονται κάθε χρόνο που στοιχίζουν την ζωή και την υγεία εργατών. Δεν είναι άλλες από τις εγκληματικές ευθύνες του κράτους και των επιχειρηματικών ομίλων, των εργολάβων που αρνούνται να πάρουν μέτρα, αντιμετωπίζοντας την ζωή του εργάτη ως αναλώσιμη ύλη.

Και επειδή πρόκειται για συνειδητές επιλογές με σκοπό το κέρδος, πρόκειται για εγκλήματα.

Σε αυτό το πλαίσιο η ΔΑΣ ΗΛΠΑΠ εδώ και χρόνια και ακόμα πιο έντονα μετά τα εργοδοτικά εγκλήματα, απαιτεί από την εργοδοσία να πάρει συνολικά μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων.
Μεταξύ άλλων απαιτήσαμε να τοποθετηθούν ψαλίδια στην Συγγρού, γιατί όπως σημειώσαμε ο κίνδυνος για τους οδηγούς που έβαζαν κεραίες σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας μέσα στο σκοτάδι ήταν θανάσιμος. Με μεγάλη καθυστέρηση επιτέλους ήρθε η αντίδρασή της διοίκησης κι ενώ τους ξεκαθαρίσαμε για ότι συμβεί στο σημείο θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι. Ωστόσο δεν μπορούμε να μην καταγγείλουμε ότι οι συνάδελφοι μας στην εναέριο, εργάστηκαν κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες καιρικές συνθήκες για τις οποίες εκδόθηκε έκτακτο μετεωρολογικό δελτίο από την πολιτική προστασία.

Η ΔΑΣ ΗΛΠΑΠ δεν θα ευχαριστήσει την εργοδοσία για αυτά που έπρεπε να έχουν γίνει χτες και αποτελούν υποχρέωση της. Οι εργαζόμενοι σε όλα τα τμήματα του ΗΛΠΑΠ, απαιτούμε να μην κινδυνεύουμε να μην σακατευόμαστε, να γυρνάμε στις οικογένειες μας και για αυτό απαιτούμε
Να διασφαλιστεί η είσοδος των εργαζομένων στους Υποσταθμούς υψηλής τάσης, και κανένας εργαζόμενος να μην εισέρχεται μόνος στο χώρο.
Η εργασία των τεχνικών στους λάκκους να εκτελείται ανά δύο
Να δοθούν όλα τα απαραίτητα Μ.Α.Π σε όλους τους εργαζόμενους
Να επισκευαστούν και να αντικατασταθούν τα καθίσματα των οχημάτων
Καθαρούς χώρους αναμονής και τουαλέτες

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς ΔΑΣ ΗΛΠΑΠ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός