ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ: ΤΩΡΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ!



5-4-2024

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Αποτελεί πάγια θέση της ΔΑΣ ΣΤΑΣΥ ότι είναι αναγκαίο να διεκδικηθεί ουσιαστική αύξηση στο μισθό μας, ασκώντας αγωνιστική πίεση στη διοίκηση με μορφές και τρόπους που θα αποφασιστούν από τους ίδιους τους εργαζόμενους μέσα από Γενική Συνέλευση. Ούτε με κουπόνια, ούτε με υπερωρίες και δεδουλευμένα μπορούμε να καλύψουμε τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες μας.

Για αυτό το λόγο στο Δ.Σ. του ΣΕΤ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Απριλίου κάναμε σαφές προς την παράταξη της ΔΑΚΕ που έχει την πλειοψηφία στο Δ.Σ. ότι απορρίπτουμε την πρόταση της διοίκησης. Δεν πρόκειται να δεχθούμε μια πρόταση – κοροϊδία. Μια πρόταση που δεν έχει επί της ουσίας αυξήσεις στο μισθό παρά μόνο κουπόνια, επιδόματα και πριμ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Δεν είμαστε συνεργάτες με τη διοίκηση, δεν θα επιτρέψουμε να εξαρτάται ο μισθός μας από τους στόχους της εταιρείας. Αναμένουμε το προεδρείο να τηρήσει τις δεσμεύσεις του και να μη φέρει προς ψήφιση μια πρόταση που θα εμπεριέχει άρθρο που θα προβλέπει πριμ παραγωγικότητας.

Γνωρίζουμε πως να κάνουμε τη δουλειά μας και την κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, για τις οποίες είναι υπεύθυνη η εταιρεία.

Η ΔΑΣ ΣΤΑΣΥ πρωτοστατεί στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και αγωνίζεται για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους. Ταυτόχρονα, υπερασπιζόμαστε τις συλλογικές διαδικασίες, δηλαδή την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων, όπως και τη δημοκρατική λειτουργία των σωματείων. Γιατί μόνο εκεί οι εργαζόμενοι μπορούν να εκφραστούν και με την ψήφο τους να δεσμεύσουν τις διοικήσεις των σωματείων για την υλοποίηση των αποφάσεων της.

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Τα τοπικά μαζέματα των εργαζομένων είναι στάχτη στα μάτια και δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα αφού δεν μπορούν να ληφθούν αποφάσεις. Άλλωστε και αυτά προήλθαν από την πίεση που άσκησε η ΔΑΣ ΣΤΑΣΥ με τη συλλογή υπογραφή για τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης.

Συνάδελφοι, επειδή λάβαμε γνώση, μετά από καταγγελίες εργαζομένων, για προσπάθεια εκφοβισμού τους επειδή έκαναν το αυτονόητο, δηλαδή να ζητήσουν Γενική Συνέλευση όπως είχαν δικαίωμα, απευθύνουμε ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση : Oι εργαζόμενοι ούτε εκβιάζονται ούτε τρομοκρατούνται . Μην τολμήσετε να προχωρήσετε σε εκδικητικές μεθοδεύσεις

Παλεύουμε για Συλλογική Σύμβαση με πραγματικές αυξήσεις στο μισθό. Όλοι μαζί, μέσα από συλλογικές, μαζικές, δημοκρατικές διαδικασίες αποφασίζουμε και διεκδικούμε.

ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός