Για το περιστατικό της υπερθέρμανσης του φορτιστή στο Α/Σ Αττικής



29-5-2024

Συνάδελφοι σσες
Την Κυριακή 26/05/2024, συνάδελφοι που ήταν σε βάρδια στο αμαξοστάσιο της Αττικής, είδαν από φορτιστή των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων να βγαίνει καπνός.

Βέβαια στα δικά μας «αυτιά» έφτασε σήμερα, ενώ πολύ πιθανό είναι να έχει γίνει προσπάθεια συγκάλυψης και υποβάθμισης του περιστατικού.

Ανεξάρτητα από το μέγεθος της ζημιάς ή της αιτίας που την προκάλεσε, εμείς θέλουμε να θέσουμε ορισμένες ενστάσεις που έχουμε, πρώτα και κύρια για το αν έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι παράμετροι προκειμένου να διαφυλαχθεί και να αποφευχθεί ο κίνδυνος μεγάλης πυρκαγιάς και έκρηξης στο συγκεκριμένο σημείο που εγκαταστάθηκαν οι φορτιστές. Ακριβώς από κάτω τους είναι δεξαμενές καυσίμων και μάλιστα βενζίνης!

Η τοποθέτηση φορτιστων δίπλα-επάνω στις δεξαμενές καυσίμων, μετατρέπει το χώρο σε μπαρουταποθήκη και αποτυπώνει ότι τα μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς στα αμαξοστάσια πάνε περίπατο μπροστά στον καημό της κυβέρνησης να παρουσιάσει άρον άρον τα ηλεκτρικά λεωφορεία μπροστά στις ευρωεκλογές.

Πραγματικά διερωτόμαστε, υπάρχει σχέδιο και έγκριση από αρμόδιο μηχανικό που αποφάσισε την εγκατάσταση των φορτιστων σχεδόν πάνω από τις δεξαμενές;

Εδώ και τώρα να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και έπειτα να τοποθετηθούν οι φορτιστές σε ασφαλή σημεία με όλους τους κανόνες ασφαλείας.

Προειδοποιούμε την διοίκηση της εταιρείας και την κυβέρνηση, ότι οι σχεδιασμοί του ποδαριού που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ζωή μας, θα μας βρουν απέναντι. Σας θεωρούμε αποκλειστικά υπεύθυνους για ότι συμβεί.

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΔΑΣ ΗΛΠΑΠ

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός