ΔΑΣ ΣΤΑΣΥ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΥΣ



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, θα θέλαμε να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στους εργαζόμενους της ΣΤΑ.ΣΥ. που με αυταπάρνηση κατάφεραν να φέρουν σε πέρας ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό έργο που τους ανατέθηκε: τη μαζική μεταφορά χιλιάδων φιλάθλων με τα μέσα της σταθερής τροχιάς προς και από το γήπεδο που διεξαγόταν ο τελικός ποδοσφαίρου του conference league.
Και μάλιστα αυτό το κατόρθωμα γίνεται άθλος αν αναλογιστούμε ότι οι συνάδελφοί μας τα κατάφεραν σε αντίξοες συνθήκες με εντατικοποιημένη εργασία λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό και με απαρχαιωμένο και ελλιπή στόλο.

Αυτό από μόνο του, αποτελεί ακόμα μια απόδειξη του τεράστιου και αναντικατάστατου ρόλου που παίζουν οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι χωρίς εμάς, τους εργαζόμενους, δεν θα μπορούσε ποτέ να ικανοποιηθούν οι αυξημένες ανάγκες μετακίνησης για το συγκεκριμένο γεγονός. Χωρίς εμάς τους εργαζόμενους και την εργασία μας, κανένας συρμός δεν θα μπορούσε να κινηθεί και κανένας σχεδιασμός της διοίκησης και της κυβέρνησης δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ !

Καθημερινά, άλλωστε οι εργαζόμενοι στις σταθερές συγκοινωνίες, εκτελώντας μια δύσκολη και απαιτητική εργασία, μεταφέρουμε εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες με μεγάλη υπευθυνότητα.

Περηφανεύεται η κυβέρνηση και η εργοδοσία ότι κατάφερε να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα που είχε αναλάβει για το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός, μόνο που αυτό συνέβη πατώντας στις πλάτες των εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ.

Ούτε λέξη δεν ακούγεται από τη διοίκηση και την κυβέρνηση για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, για επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, αντί για ψίχουλα και δωροεπιταγές. Ούτε λέξη για λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της ζωής εργαζομένων και επιβατών. Ούτε λέξη για ανανέωση του στόλου και πραγματοποίηση του απαραίτητου αριθμού προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.

Ως πότε όμως, συνάδελφοι, το συγκοινωνιακό έργο θα βασίζεται στο φιλότιμο και την υπερπροσπάθειά μας , ενώ ταυτόχρονα οι μισθοί μας θα ξεφτιλίζονται καθημερινά από την ακρίβεια και οι συνθήκες εργασίας θα επιδεινώνονται;

ΟΙ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑ.ΣΥ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός