ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ



28-6-2024

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σε λίγες μέρες οι πρώτοι συνάδελφοι ορισμένου χρόνου μέσω του προγράμματος ΔΥΠΑ πρόκειται να απολυθούν, αφού συμπληρώνονται τα 1+1 χρόνια της σύμβασης που είχαν. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία της ΣΤΑΣΥ. Επιπλέον «βγαίνουν» ξανά στην εργασιακή περιπλάνηση και μάλιστα σε μια τέτοια ηλικία που είναι σχεδόν απαγορευτικό να βρουν νέα εργασία.

Οι εργαζόμενοι μέσω προγραμμάτων ΔΥΠΑ είναι εγκλωβισμένοι στους εκβιασμούς κυβερνήσεων και διοίκησης και χρησιμοποιούνται μέσω αυτών των προγραμμάτων για να έχει η ΣΤΑΣΥ εργαζόμενους φθηνούς, αναλώσιμους και ευάλωτους λόγω της εργασιακής ομηρίας τους.

Οι συνηθισμένες και ανέξοδες υποσχέσεις για διευθέτηση του προβλήματος, την ώρα μάλιστα που ο χρόνος μετράει αντίστροφα και δεν αφήνει περιθώρια αναμονής, λειτουργούν αποπροσανατολιστικά και κατευναστικά χωρίς να λύνουν ουσιαστικά το πρόβλημα των συναδέλφων ΔΥΠΑ. Οι συνάδελφοί μας όπως και όλοι οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη από μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

Απαιτούμε να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενους ορισμένου χρόνου.

• Απαιτούμε να προσληφθούν με σχέση αορίστου χρόνου από τη ΣΤΑΣΥ όλοι οι εργαζόμενοι από τα προγράμματα ΔΥΠΑ

• Απαιτούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες.

Για αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους της ΣΤΑΣΥ ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας σε συγκέντρωση – παράσταση διαμαρτυρίας :

Πέμπτη 4 Ιουλίου στις 10:00 π.μ. στα κεντρικά γραφεία της ΣΤΑΣΥ, Αθηνάς 67.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός