Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της γραμματείας Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1Σε ανοιχτή σύσκεψη με τους εργαζόμενους από τον χώρο των αστικών συγκοινωνιών προχώρησε η γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ την Τρίτη 19 Οκτωβρίου στο Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Το θέμα της σύσκεψης ήταν ενημέρωση πάνω στις εξελίξεις που σχετίζονται με το ασφαλιστικό, καθώς και με τις ρυθμίσεις που ψήφισε η κυβέρνηση και που αφορούν την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών. Παράλληλα με την ενημέρωση γύρω από τα παραπάνω θέματα έγινε εκτενής αναφορά στο πλαίσιο διεκδίκησης που προβάλλει το ΠΑΜΕ για τις συγκοινωνίες. Αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός, ανταλλάχθηκαν  εμπειρίες από την δράση, απαντήθηκαν ερωτήματα.

Τέτοιες πρωτοβουλίες από πλευράς ΠΑΜΕ δεν γίνονται για πρώτη φορά. Κόντρα στην κυρίαρχη αντίληψη του τύπου: «δεν υπάρχει σωματείο», «δεν μιλάει κανείς» κτλ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ βρίσκονται και στην πρώτη γραμμή των αγώνων, αλλά παράλληλα κάνουν και μια τιτάνια προσπάθεια στο κομμάτι ενημέρωση του κλάδου, και με κεντρικές συσκέψεις και με συσκέψεις στους χώρους δουλειάς, περιοδείες.

Δεν σταματάμε εδώ, στην προσπάθεια μας για την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων ενάντια στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για αστικές συγκοινωνίες κομμένες και ραμμένες στα μέτρα που ορίζουν οι ανάγκες του κεφαλαίου, η γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ έχει καλέσει σε σύσκεψη τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων της συγκοινωνίας την Δευτέρα στις 10:00 στο Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός