Πρόταση της ΔΑΣ στο Δ.Σ της «ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΠΑΠ» για συμμετοχή στην ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ



POREIA AGONA PATRAΗ ανεργία αποτελεί καυτό πρόβλημα για κάθε λαϊκή οικογένεια και όχι μόνο για όσους σήμερα δεν έχουν μεροκάματο. Στις σημερινές συνθήκες κρίσης και με την επίθεση να συνεχίζεται και να εντείνεται , είμαστε όλοι εν δυνάμει άνεργοι. Τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν, τα κόμματα της πλουτοκρατίας  δίνουν ελευθερία κινήσεων στους εργοδότες, τους διευκολύνουν ,ώστε να απολύουν, δημιουργώντας επιπλέον ανέργους. Χρησιμοποιούν την ανεργία ώστε να τσακίζουν δικαιώματα. Η κατάσταση για τους ανέργους επιδεινώνεται και με το νομοσχέδιο «λαιμητόμο»  της κοινωνικής ασφάλισης που επιδιώκει να φέρει στην βουλή, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η ανεργία δεν είναι φυσικό φαινόμενο, είναι αποτέλεσμα και κρίκος του καπιταλισμού και  του είναι απαραίτητη είτε  σε περιόδους ανάπτυξης είτε ύφεσης να λειτουργεί σαν μοχλός πίεσης για να τσακίζει εργατικά δικαιώματα και μεροκάματα  ώστε να αυγατίζει τα κέρδη του ο καπιταλιστής η να μην πληρώνει.

Η Πρωτοβουλία του Δήμου Πατραίων, έχει μεγάλη αξία για την ανάδειξη, την ενότητα όλης της εργατικής τάξης απέναντι σε ένα ζήτημα που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Σε ένα ζήτημα που εγκλωβίζει τη νέα γενιά, όλους τους άνεργους-ες ,καθιστώντας τους ευάλωτους σε εκβιασμούς και αύξηση της εκμετάλλευσης.

Η ΔΑΣ ΟΑΣΑ που στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ, χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Δήμου Πάτρας και κατέθεσε   πρόταση στο Δ.Σ της ‘’Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ’’ για συμμετοχή στην ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ της οποίας η διάρκεια  θα είναι από 3 Απρίλη έως 10 Απρίλη και θα καταλήξει στην πλατεία Συντάγματος. Ομόφωνα ψηφίστηκε η πρόταση να συμμετάσχουμε στην υποδοχή της πορείας την τελευταία μέρα στην Αθήνα. Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν το παρόν μαζικά στο Σύνταγμα. Όπως σημειώνει ο Δήμος Πατραίων,

 Είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή των ανέργων, είναι ώρα αγώνα!

Κανένας δεν μπορεί να μείνει παρατηρητής. Το μέλλον της νεολαίας μας δεν είναι η ανεργία. Κανείς δεν πρέπει να περιγράφει το δράμα που ζουν οι άνεργοι και να μην κάνει τίποτα για να αποτρέψει αυτή την κατάσταση.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους να αγωνιστούν για την επιβίωσή τους, να αντιπαλέψουν την πολιτική που θέλει να πετάξει στον Καιάδα της φτώχειας και της εξαθλίωσης το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας.

Να διατρανώσουμε ότι «Ναι, στον 21ο αιώνα ζούμε, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζούμε χωρίς φτώχεια, ανεργία, όλος ο λαός να εργάζεται και να απολαμβάνει τα αγαθά της συλλογικής εργασίας.

                 ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΔΑΣ- ΟΑΣΑ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός