ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ



logo_grammateiasΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΜΕ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΥ                     14-4-2016

Χαιρετίζουμε την συμμετοχή των συναδέλφων στην συνέλευση, οι οποίοι έδειξαν για ακόμα μια φορά, το δρόμο της αγωνιστικής κατεύθυνσης.

Παρά την προσπάθεια παλιών, νύν και εν δυνάμει συνδικαλιστικών παρατάξεων να αποπροσανατολίσουν την συζήτηση  από τα κεντρικά ζητήματα, από τα ζητήματα ζωής, η πλειοψηφία των συναδέλφων, στάθηκε στο ύψος της συζήτησης. Προσωπικές αντιπαραθέσεις, μικροπολιτικές σκοπιμότητες, προσωπική προβολή, ανήθικες επιθέσεις ήταν κάποια από τα στοιχεία, που δημιούργησαν κλίμα αποπροσανατολισμού της συνέλευσης.

Η προσπάθεια από την μεριά του προεδρείου, να παρουσιαστεί ένα σωματείο  παραγωγικό με σωστό προσανατολισμό, η επίμονη προσπάθεια, να αναδείξουμε τις διαφορές με τους συναδέλφους μας στα λεωφορεία, ρίχνοντας νερό στο μύλο της διοίκησης και της κυβέρνησης, έγινε για λόγους επικοινωνιακούς που οδηγεί σε περεταίρω απομόνωση και εγκλωβισμό.

Η προσπάθεια παλιών συνδικαλιστών να επανακάμψουν, ερμηνεύοντας άρθρα του  γενικού κανονισμού, και νομικίστικες αράδες, εν μέσω προσωπικών αντεγκλήσεων, στέλνοντας την συζήτηση για κρίσιμα ζητήματα στη εξέδρα, είναι κατάντια και προσβολή για το εργατικό κίνημα.

Η εμφάνιση νέων συνδικαλιστικών παρατάξεων, με εντυπωσιακές κορώνες, με προτάσεις μομφής και εμφανιζόμενο,ι ως οι άξιοι συνομιλητές της διοίκησης, είναι απογοητευτική.

Καμία σχέση δεν έχουν με τους καημούς και τα προβλήματα των εργαζομένων, καμία σχέση δεν έχουν με την συλλογική δράση, τίποτα δεν έχουν να προσφέρουν στην αναζωογόνηση του κινήματος, συνεχίζουν στην ίδια λογική της απαξίωσης, του εκφυλισμού και της παραμονής των σωματείων σε γραφειοκρατικούς μηχανισμούς.

Η προσπάθεια της ΔΑΣ να κρατήσει στο επίκεντρο της συζήτησης, τα ζητήματα που καίνε τις ζωές μας, και έχουν να κάνουν με την ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης σε ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, ήταν πρωταρχική.

Η προσπάθεια να αναδείξουμε, τι μας ενώνει με τους συναδέλφους μας στα λεωφορεία, απεγκλωβίζοντας τους συναδέλφους από τη λογική του διαίρει και βασίλευε, η προσπάθεια να αναδειχθεί η ταξική κατεύθυνση του σωματείου , η σημασία και ο ρόλος του θεωρούμε ότι είχε επιτυχία.

Αναδείξαμε την ανάγκη για δημιουργία ενός σωματείου στην εταιρεία.

Περιγράψαμε τον ρόλο του σωματείου με σαφήνεια, στην καταψήφιση του διοικητικού απολογισμού.

 Tο συνδικάτο συνάδελφοι, εκπληρώνει το ρόλο του

όταν αγωνίζεται για τη συνένωση των εργαζομένων απέναντι στο κεφάλαιο και τη στρατηγική του,

όταν υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργατών και των εργατριών,

όταν μάχεται για την προώθηση των συμφερόντων τους.

Όταν λειτουργεί ως σχολειό διαπαιδαγώγησης της εργατικής τάξης στηριγμένο στις αρχές της ταξικής πάλης και μέσα στον καθημερινό αγώνα συμβάλλει στην προετοιμασία της για μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές αναμετρήσεις. Γιατί αυτό το κύτταρο της οργάνωσης της εργατικής τάξης δεν εξαντλείται στα τρέχοντα καθήκοντα. Ο ρόλος του συνδέεται με την προοπτική, με το στόχο που καταγράφηκε στα καταστατικά των σωματείων, με την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, για μια ακόμα φορά ,πήραμε την απόφαση να παλέψουμε, να αγωνιστούμε, μαζί με τα πρωτοπόρα σωματεία, για να αποκρούσουμε τους αντιασφαλιστικούς νόμους της κυβέρνησης.

Χαιρετίζουμε την απόφαση , για συμμετοχή στην 48ωρη, ως συνέχεια των τριών 24ωρων που προηγήθηκαν αποδεικνύοντας, και διαψεύδοντας, όλους εκείνους που μας θέλουν ηττημένους, απογοητευμένους και γονατισμένους.

ΟΛΟΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΧΗΣ, ΟΛΟΙ ΝΑ ΡΙΧΤΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ

     ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΥ

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός