ΕΠΙΤΡΟΠΗ Π.Α.ΜΕ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ



Original2Ημέρα της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης των λαών η 9η Μάη , νίκη κατά του φασιστικού και ιμπεριαλιστικού άξονα, νίκη στον πιο αιματηρό πόλεμο που γνώρισε η ανθρωπότητα. Πάνω από 50 εκατομμύρια νεκρούς άφησε πίσω του, αφανίστηκαν ολόκληρες περιοχές, άμαχοι εκτελέστηκαν με τον πιο αποτρόπαιο και διαστροφικό τρόπο που συνέλαβε ο ανθρώπινος νους , χιλιάδες οδηγήθηκαν στα καταναγκαστικά έργα μέχρι το θάνατο τους. Λαοί λεηλατήθηκαν και καταληστεύτηκαν με συνέπεια χιλιάδες νεκροί από την πείνα.

Οι  Βιομήχανοι, οι τραπεζίτες της Γερμανίας, οι επιχειρηματικοί όμιλοι εκκόλαψαν το αυγό του φιδιού, τον Ναζισμό, τα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη  τον ενίσχυσαν με στόχο να τον στρέψουν ενάντια στην Σοβιετική Ένωση, ενάντια στον σοσιαλισμό, ενάντια στους εργάτες. Τη στήριξή τους στον Χίτλερ και στον Μουσολίνι, πέρα από τους επιχειρηματικούς ομίλους, προσέφεραν και η Καθολική Εκκλησία και σειρά σοσιαλδημοκρατικών, συντηρητικών και άλλων αστικών κομμάτων του λεγόμενου κεντρώου χώρου, ενώ, μετά τον πόλεμο, Γερμανοί εγκληματίες πολέμου επάνδρωσαν το ΝΑΤΟ και μυστικές υπηρεσίες των «δημοκρατικών» ιμπεριαλιστικών κρατών.

Σ’ αυτήν τη νίκη συνέβαλαν όλες οι δυνάμεις που συμμετείχαν στον αντιχιτλερικό συνασπισμό. Όμως, για την πραγματοποίησή της, υπήρξε καθοριστικός ο ρόλος της Σοβιετικής Ένωσης. Πάνω από 20 εκατομμύρια νεκρούς έδωσε σ αυτόν τον πόλεμο, την ώρα που η Βρετανία θρήνησε 375.000 νεκρούς και οι ΗΠΑ περίπου 400.000. Οι ανάπηροι ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια.

Οι υλικές ζημιές έφτασαν στο ποσό των 485 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μεγαλύτερο απ’ αυτό που κατέβαλαν ΗΠΑ, Αγγλία και Γαλλία μαζί. 1.700 πόλεις, 70.000 χωριά, πάνω από 30.000 βιομηχανικές επιχειρήσεις, πάνω από 100.000 συνεταιριστικές μονάδες, χιλιάδες νοσοκομεία, σχολεία, βιβλιοθήκες αφανίστηκαν στο έδαφος της ΕΣΣΔ από τους ναζί.

Ο λαός μας πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος, πάνω από 700.000 νεκρούς και 1.170 χωριά καμένα. Οι θηριωδίες στα Καλάβρυτα, στο Κομμένο ,στο Δίστομο στη Βιάννο και σ όλη την επικράτεια είναι χαραγμένες στη μνήμη του λαού μας.

Τη δική τους σημαντική συμβολή στον 6χρονο πόλεμο (1939 – 1945) είχαν τα εθνικοαπελευθερωτικά και αντιφασιστικά κινήματα των καπιταλιστικών χωρών. Στον τόπο μας, το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ συνέβαλαν καθοριστικά στην αντιφασιστική νίκη των λαών, κάτω από δύσκολες συνθήκες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, μέσα στα 1943 η στρατιά του Χίτλερ που αποδεκατιζόταν στο Στάλινγκραντ από τον κόκκινο στρατό, πέρα από το γόητρο ο Γερμανικός στρατός έχανε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες, για την κάλυψη των αναγκών έστελνε στην Γερμανία ότι είχε από μείνει για να λειτουργήσουν τα εργοστάσια πολεμικού εξοπλισμού, οι εξελίξεις αυτές οδήγησαν τις κατοχικές δυνάμεις να επιστρατεύσουν πολίτες και να τους μεταφέρουν στην Γερμανία για καταναγκαστική εργασία. Η μοναδική χώρα που δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν αυτό το σχέδιο ήταν η χώρα μας, η  Ελλάδα, αφού το Ε.Α.Μ  και εμπροσθοφυλακή το Ε.Ε.Α.Μ υποχρέωσε τους κατακτητές να μην κάνουν επιστρατεύσεις.

Η μαφία που διοικούσε την Γ.Σ.Ε.Ε υποχρέωσε τους εργοδότες να απολύουν εργάτες και συντάσσοντας ονομαστικές καταστάσεις στα γραφεία της Γ.Σ.Ε.Ε ετοιμάζονται να τους στείλουν δια της βίας στη Γερμανία. Από τις 24 Φλεβάρη έως τις 5 Μάρτη η Αθήνα φλέγεται από διαδηλώσεις, 2 φορές κατέλαβαν το υπουργείο εργασίας και έκαψαν τους καταλόγους και τις καταστάσεις, έπεσαν 18 νεκροί και 135 τραυματίες.

Δια μέσου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Δαμασκηνού η κυβέρνηση ανακοίνωσε την ματαίωση της επιστράτευσης.

Οι ανείπωτες τραγωδίες που έζησε ο λαός μας από τους Ναζιστές και φασίστες είναι τέτοιες που μόνο θυμό και οργή μπορούν να προκαλέσουν απέναντι στους τιμητές τους, στα σκύβαλα της ιστορίας, τους απόγονους των Χιτών και των ταγματασφαλιτών, την Χρυσή Αυγή. Τα μαντρόσκυλα των αφεντικών χρηματοδοτούνται  και στηρίζονται από τις πολυεθνικές και την Ε.Ε σε όλη την  Ευρώπη για να λειτουργούν  ως η σιδερένια φτέρνα του συστήματος , να παρεμβαίνουν όπου τα βρίσκουν σκούρα τα αφεντικά τους. Να τρομοκρατούν εργάτες, να δολοφονούν ,να προβοκάρουν ,να απειλούν όσους σηκώνουν κεφάλι, να μισούν τη διαφορετικότητα, να διψούν για αίμα, να υπερασπίζονται παντού τα αφεντικά, να φτιάχνουν σκλαβοπάζαρα.                                           Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ    

ΖΗΤΩ Η ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩN ΛΑΩΝ

                                                                                      9  ΜΑΗ 2016  

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός