Καταγγελία της τραμπούκικης επίθεσης από την Χ.Α. σε σχολείο στο Πέραμα



Logo12

                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ      Αθήνα, 20/01/2017

Καταγγέλλουμε την τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλή τον γνωστό υπόδικο για εγκλήματα, Γ. Λαγό, με την παρουσία και την ανοχή της αστυνομίας, ενάντια σε εκπαιδευτικούς και γονείς, παρουσία παιδιών, σε σχολείο στο Πέραμα, στο οποίο προορίζεται να φοιτήσουν προσφυγόπουλα.

Οι εργαζόμενοι όλης της χώρας, απορρίπτοντας το ρατσιστικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγήςπου προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον φόβο ή την άγνοια ορισμένων γονέων, έχουν αποδεχθεί τα προσφυγόπουλα στα σχολεία δίπλα στα δικά τους παιδιά, αφού η συντριπτική πλειοψηφία του λαού καταλαβαίνει πως το να φεύγεις κυνηγημένος μαζί με την οικογένεια σου για να γλιτώσεις από πυραύλους και σφαίρες, όταν σκυλοπνίγεσαι μέσα σε σχεδίες για να επιβιώσεις, είσαι άνθρωπος που έχεις ανάγκη για αλληλεγγύη και προστασία, πολύ περισσότερο όταν αυτό αφορά βρέφη και μικρά παιδιά.

Οι επιτροπές μας από την πρώτη στιγμή στάθηκαν δίπλα στους πρόσφυγες. Έκαναν ότι περνάει από το χέρι τους για να δείξουν την αλληλεγγύη τους, υλικά και ηθικά, αλλά και να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα, ώστε οι πρόσφυγες να καταλήξουν το γρηγορότερο σον προορισμό που επιθυμούν, αλλά και όσο παραμείνουν στη χώρα μας, να ζουν σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας.

Καλούμε κάθε γονιό να απομονώσει τους εγκληματίες νεοναζί που πατάνε πάνω στην άσχημη κατάσταση  που ζούμε σαν εργαζόμενοι και προσπαθούν να μετατρέψουν τους θύτες σε θύματα.

Να γίνει υπόθεση της εργατικής τάξης η υποδοχή των προσφύγων μαθητών στα σχολεία όπου πρόκειται να λειτουργήσουν τμήματα όπως στη Ν. Ζωή στο Περιστέρι. Να πέσει στο κενό κάθε προσπάθεια των εγκληματιών ναζιστών Χρυσαυγιτών να σπείρουν ξανά το ρατσισμό και το ξενοφοβικό τους δηλητήριο.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες και τα αδιέξοδα που δημιουργεί η πολιτική της στο προσφυγικό αφήνει περιθώρια να σπέρνουν οι φασίστες το μίσος ανάμεσα σε ντόπιους και ξένους.

Για την τραγική κατάσταση που αναγκάζει εκατομμύρια ανθρώπων να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ευθύνη έχουν αυτοί που βάζουν τους λαούς όλου του κόσμου να σφαγιάζονται στους πολέμους για το μοίρασμα των πετρελαίων και πλουτοπαραγωγικών πηγών κάθε χώρας.

Οι εγκληματίες νεοναζί της Χρυσής Αυγής θα κάνουν ότι μπορούν για να μην καταλάβουν οι εργαζόμενοι ότι για την κατάσταση των προσφύγων αλλά και για την κατάσταση που ζούμε οι εργαζόμενοι στη χώρα μας, υπεύθυνοι είναι τα ξένα και ντόπια μονοπώλια που κερδίζουν δισεκατομμύρια από τις πολεμικές συγκρούσεις.

 Όλο το προηγούμενο διάστημα τα τσιράκια του κεφαλαίου δεν έβγαλαν άχνα όταν :

  • Οι ταξικές δυνάμεις πάλευαν για πλήρη κάλυψη των κενών θέσεων διδακτικού προσωπικού στα σχολεία όλης της χώρας.
  • Για φθηνό πετρέλαιο ώστε να θερμανθούν ΟΛΑ τα παιδιά.
  • Όταν γίνονταν κινητοποιήσεις για φθηνό εισιτήριο για όλους στα μέσα μαζικής μεταφοράς και δωρεάν μετακίνηση των μαθητών, φοιτητών και ανέργων.

Την τραμπούκικη φωνή τους την χαλαλίζουν σε δεκάδες επερωτήσεις στην Βουλή για παραπέρα φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών.Αυτός είναι και ο λόγος που χρηματοδοτούν και στηρίζουν στη Χρυσή Αυγή όλα αυτά τα χρόνια.

 

ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ – ΜΑΖΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ

να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στους πολέμους που σπέρνουν

τον θάνατο και την προσφυγιά.

 Γραμματεία Π.Α.ΜΕ Αστικών Συγκοινωνιών

 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός