ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ: Καμιά ώρα χαμένη – Κλιμακώνουμε την προετοιμασία της απεργίας στις 17 Μάη



 Δεκάδες εκπρόσωποι σωματείων του Λεκανοπεδίου συμμετείχαν στη χτεσινή σύσκεψη για την προετοιμασία της απεργίας

Σε κλίμα μαχητικότητας και ετοιμότητας, με παρακαταθήκη τη δράση ξεδίπλωσαν με κορύφωση την απεργία της Πρωτομαγιάς, εκπρόσωποι δεκάδων σωματείων συζήτησαν χτες στη σύσκεψη που συγκάλεσε η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ για την προετοιμασία της απεργίας που έχει προκηρυχθεί για τις 17/5, ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση.

 Στην εισήγηση, που έκανε εκ μέρους της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ ο Νίκος Μαυροκέφαλος καθώς και στις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των σωματείων που ακολούθησαν, τέθηκαν οι βασικοί άξονες της δράσης, ώστε να μη χαθεί μέρα από την προετοιμασία της απεργίας.

Οσον αφορά στο περιεχόμενο της παρέμβασης, τα σωματεία ρίχνουν βάρος στην ανάδειξη του χαρακτήρα των μέτρων και των «αντίμετρων» που προωθούνται για να στηρίξουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, τσακίζοντας τα εργατικά δικαιώματα, ενώ στο επίκεντρο μπαίνει η προσπάθεια συσπείρωσης δυνάμεων στο πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ, η οργάνωση νέων δυνάμεων στα συνδικάτα μέσα και από αυτήν την απεργιακή μάχη.

Σχέδιο από κάθε Συνδικάτο για να φτάσει παντού το απεργιακό κάλεσμα

Τις επόμενες μέρες θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν οι συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων, ώστε να κάνουν μια πρώτη εκτίμηση για τις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις και να οργανώσουν το «άνοιγμά» τους για την ενημέρωση των εργαζομένων και για την οργάνωση της απεργίας.

Κάθε Σωματείο επεξεργάζεται τα υλικά του, την ανακοίνωση, την αφίσα, το πανό του, με τα οποία θα απευθυνθεί στους χώρους δουλειάς, μεταφέροντας πλατιά το απεργιακό μήνυμα.

Στόχος είναι να μεγαλώνει καθημερινά ο αριθμός των Σωματείων και των Επιτροπών Αγώνα που συζητούν και αποφασίζουν συμμετοχή στην απεργία, που κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της. Προκειμένου να γίνει αυτό, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ εντείνουν την προσπάθειά τους να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερες γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, συσκέψεις στους χώρους δουλειάς.

Ξεχωριστό βάρος δίνεται στη δημιουργία απεργιακού κλίματος μέσα από τη συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα και απεργιακών επιτροπών, μέσα από την απεύθυνση των εργαζομένων ενός εργοστασίου ή μιας επιχείρησης που αποφασίζουν συμμετοχή στην απεργία στους συναδέλφους τους στο διπλανό εργοστάσιο, στη διπλανή επιχείρηση και υπηρεσία.

Η προσπάθεια αυτή αφορά και τους χώρους δουλειάς και τους κλάδους όπου οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ είναι μειοψηφία. Μάλιστα, στους χώρους αυτούς η απεργία πρέπει να προετοιμαστεί κόντρα στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που θα δουλεύει με τη στήριξη της εργοδοσίας, επιδιώκοντας την αδράνεια, την απεργοσπασία, τον εγκλωβισμό των εργαζομένων υπό τη σκέπη των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

«Απαιτείται κάθε μικρό ή μεγάλο αγωνιστικό σκίρτημα που αναπτύσσεται σε χώρους δουλειάς και κλάδους να δένεται με την ανάγκη του γενικότερου απεργιακού αγώνα, με την προοπτική όλοι οι επιμέρους αγώνες να συναντώνται και να κορυφώνονται στην απεργία στις 17 Μάη», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην εισήγηση.

Στην κατεύθυνση αυτή, τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ θα στηρίξουν την απεργία στον κλάδο του Εμπορίου, την Κυριακή 7/5, αφού η κατάργηση της Κυριακής αργίας ισοδυναμεί με χτύπημα για το σύνολο της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, το οποίο αντικειμενικά, αργά ή γρήγορα, θα γενικευτεί σε άλλους κλάδους επιφέροντας τραγικές συνέπειες στη ζωή των εργαζομένων και του λαού.

Μέσα από τοποθετήσεις, τονίστηκε η ευθύνη κάθε σωματείου, κλαδικού και επιχειρησιακού, να κινητοποιήσει όλες εκείνες τις δυνάμεις που θέλουν να προσφέρουν στη δράση, χωρίς καθυστέρηση. Αντίστοιχα, υπογραμμίστηκε η ανάγκη για στοχευμένη παρέμβαση σε εργαζόμενους όπως οι εργολαβικοί, οι εργαζόμενοι που δουλεύουν μέσα από «δουλεμπορικά» γραφεία, στους άνεργους και σε όσους βρίσκονται στα προγράμματα του ΟΑΕΔ, σε αυτούς δηλαδή που αντιμετωπίζουν χειρότερους όρους δουλειάς και αμοιβής, καθώς και πιο έντονη εργοδοτική τρομοκρατία.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός