Η ταινία «Ηλιοτρόπιο» του Βιτόριο ντε Σίκα από 1η Ιούνη σε επανέκδοση (TRAILER)



Το «Ηλιοτρόπιο», ένα από τα τελευταία αριστουργήματα του ιταλικού νεορεαλισμού, του Βιτόριο ντε Σίκα, θα προβάλλεται από την Πέμπτη 1 Ιούνη στον κινηματογράφο «Ζέφυρος» σε επανέκδοση από τη «New Star».

Μια από τις συγκλονιστικότερες αντιπολεμικές ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ, με ρεσιτάλ ερμηνείας από το πρωταγωνιστικό ζεύγος Σοφία Λόρεν – Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, από τους παραγωγούς του «Δόκτωρ Ζιβάγκο».

Σύνοψη

Ένα νεαρό ζευγάρι, που υποδύονται η Σοφία Λόρεν και ο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, παντρεύονται το 1940, λίγο πριν την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, λίγο πριν αυτός σταλεί με τις ιταλικές δυνάμεις να πολεμήσει στο πλευρό των Γερμανών στο Ανατολικό Μέτωπο.

Οι περισσότεροι από τους Ιταλούς βρέθηκαν να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν τις πολεμικές συνθήκες κάτω από τον δύσκολο παγωμένο ρώσικο χειμώνα. Μαζί με αυτούς εικάζεται ότι χάθηκε και ο νεαρός σύζυγός της που δεν γύρισε ποτέ.

Η ηρωίδα δεν πείθεται και προσπαθεί να μάθει την αλήθεια με κάθε τρόπο. Πεισματικά θα καταφέρει να εξασφαλίσει να πάει να τον βρει, παίρνει βίζα για τη Σοβιετική Ένωση και ξεκινά την αναζήτηση του αγαπημένου της.

Ακολουθεί τα βήματα του «καταδικασμένου» τάγματος στο Ανατολικό Μέτωπο και φθάνει σε έναν απέραντο κάμπο με ηλιοτρόπια, που είναι και μνημείο ταφής των Ιταλών στρατιωτών. Η ζωή όμως απρόβλεπτη τη φέρνει μπροστά σε μια επώδυνη συνάντηση με το σύζυγό της, που ζει πια παντρεμένος με μια Ρωσίδα και την κόρη τους…

Δράμα – Ιταλία 1970 – Διάρκεια 107΄

Σκηνοθεσία: Βιτόριο ντε Σίκα

Σενάριο: Τονίνο Γκουέρα

Μουσική: Ενρίκο Νίκολα Μαντσίνι

Πρωταγωνιστούν: Σοφία Λόρεν, Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Λουντμίλα Σαβέλιεβα, Γκαλίνα Αντρέγιεβα και Κάρλο Πόντι τζούνιορ.

Δείτε εδώ το Trailer

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός