ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ: Καταγγέλλει την προσπάθεια παρεμπόδισης ενημέρωσης των εργαζομένων του «Ελ. Βενιζέλος»



Την προσπάθεια παρεμπόδισης ενημέρωσης των εργαζομένων του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι την Πέμπτη το πρωί «κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου με επικεφαλής τον πρόεδρο, Συρίγο Βάλσαμο, πήγε στο αεροδρόμιο για να ενημερώσει τους συνάδελφους σχετικά με τα πολλά εργατικά ατυχήματα που έχουν συμβεί και το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί εξαιτίας της εντατικοποίησης και της ακόρεστης δίψας για κέρδη των μονοπωλίων. Η ασφάλεια του Αεροδρομίου, ενώ είχε ενημερωθεί εγκαίρως, τελικά δεν έκανε δεκτό το αίτημα μας για να βρεθούμε στο χώρο εργασίας, γιατί όπως μας ενημέρωσαν, είναι στην αιχμή της περιόδου και όλοι οι εργαζόμενοι βρίσκονται στην πίστα του αεροδρομίου».

Το Εργατικό Κέντρο προσθέτει ότι ζήτησαν να φτάσουν μέχρι τα αποδυτήρια των εργαζομένων της πίστας και να δώσουν την ανακοίνωση, κάτι που κατά το παρελθόν έχει γίνει αρκετές φορές, αλλά και πάλι δεν τους επέτρεψαν, γιατί «και «τα αποδυτήρια» θεωρούνται εργοστασιακός χώρος και χρειάζεται να περάσουμε ειδικά σεμινάρια για να τον επισκεφτούμε», ενώ «μας συμβούλεψαν να ξανακάνουμε αίτημα για ενημέρωση μετά της 20 Σεπτέμβρη, που θα έχει κόψει λίγο η δουλειά».

«Το ότι στην πίστα του Αεροδρομίου γίνεται αυτή την περίοδο χαμός, το γνωρίζουμε, όπως γνωρίζουμε και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι συνάδελφοι. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος που θέλαμε να ενημερώσουμε για τα εργατικά ατυχήματα και για τους 10 νεκρούς που θρηνεί η τάξης μας μέσα σε ένα μήνα. Η προστασία των εργαζομένων και η ασφάλειά τους είναι πάνω απο όλα και οι αποκλεισμοί του Εργατικού Κέντρου από τους χώρους εργασίας, στο όνομα της ασφάλειας είναι προκλητικοί. Τον τρόπο να ενημερώσουμε τους συνάδελφους τον βρήκαμε, όμως δεν θα επιτρέψουμε να μονιμοποιηθεί η κατάσταση αποκλεισμού μας από το δικαίωμα να παρεμβαίνουμε στους χώρους εργασίας» καταλήγει το Εργατικό Κέντρο.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός