Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα ενάντια στο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο (ΦΩΤΟ)



Κινητοποιήσεις σε δεκάδες πόλεις πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία τονίζοντας «κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα».

Στην Πάτρα εκατοντάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν δίνοντας μια ακόμα μαζική απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία, ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο. Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Χρήστος Δάβουλος, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας. Κεντρικός ομιλητής ο Δημήτρης Αγγελόπουλος γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, που τόνισε ότι το συλλαλητήριο αποτελεί κλιμάκωση της μάχης που δίνεται και ακολουθεί τις προηγούμενες 2 επιτυχημένες απεργίες ενάντια στα αντεργατικά σχέδια κυβέρνησης και εργοδοτών. Κατήγγειλε την τουρκική εισβολή στη Συρία και κάλεσε τους συγκεντρωμένους στην αυριανή πικετοφορία που οργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Φορέων Πάτρας Ενάντια στην Ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Όλγας. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης με μέλη της Δημοτικής Αρχής. Ο Κ. Πελετίδης σε δήλωσή του, στα μέσα ενημέρωσης, ανέφερε: «Είμαστε και σήμερα εδώ, όπως πάντα μαζί με τους εργαζόμενους, γιατί ο αγώνας τους είναι αγώνας όλης της πόλης. Πρέπει να συμμετέχουμε όλοι, γιατί αφορά τη ζωή μας. Ο λεγόμενος «αναπτυξιακός νόμος» αφορά τους λίγους και όχι τους πολλούς. Και όταν κερδίζουν οι λίγοι, χάνουν οι πολλοί. Χάνουν αυτοί που χτίζουν τη χώρα, οι εργαζόμενοι. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε όλοι στο πλευρό τους. Να μην περάσουν τα μέτρα που σχεδιάζονται και θα φέρουν κέρδη στους λίγους. Εμείς, μαζί με τους εργαζόμενους, αγωνιζόμαστε για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των πολλών».

Στα Γιάννενα πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση ύστερα από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων ενάντια στο πολυνομοσχέδιο σκούπα που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ στη Βουλή. Η ομιλία έγινε από το Φάνη Κάτσιο εκ μέρους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου ο οποίος ανέδειξε τα αντεργατικά μέτρα, το χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων και την επιχείρηση ενταφιασμού των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Δυναμική ήταν η συμμετοχή των φοιτητικών συλλόγων από το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με ξεχωριστά μπλοκ. Με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων συμμετείχαν οι φοιτητικοί σύλλογοι Νηπιαγωγών και ΒΕΤ ενώ απόφαση είχε πάρει η γενική συνέλευση του πρώτου έτους του Τμήματος ΜΕΥ. Μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης ακολούθησε συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης.

Στο Βόλο πορεία στο κέντρο της πόλης διοργάνωσε η γραμματεία του ΠΑΜΕ. Στη συγκέντρωση μίλησε η Εύη Καρυδάκη μέλος της γραμματείας Βόλου του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του συνδικάτου ΟΤΑ Μαγνησίας.

Στη Βέροια το μήνυμα «κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα» έστειλαν την πικετοφορία τους εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.

Στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε μαζική κινητοποίηση ύστερα από κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Η κεντρική ομιλία έγινε από τη Δέσποινα Δοργιάκη αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων η οποία κάλεσε τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα για περαιτέρω κλιμάκωση όταν αυτό το αντεργατικό έκτρωμα έρθει στην ολομέλεια της Βουλής.

Στην Ξάνθη, έγινε δυναμική κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης με συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας και μαχητική πορεία που διέσχισε κεντρικές οδούς της πόλης. Στη συγκέντρωση μίλησε η Παναγιώτα Ρόιδου μέλος της Γραμματείας Ξάνθης του ΠΑΜΕ και εκλεγμένη με τις ταξικές δυνάμεις στο ΔΣ του Εργατικού κέντρου Ξάνθης, η οποία μεταξύ άλλων κάλεσε την κυβέρνηση της ΝΔ «να πάρει τώρα πίσω το νομοσχέδιο-σκούπα για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες» και παράλληλα καταδίκασε την επίθεση της Τουρκίας στη Συρία με την κάλυψη ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και εξέφρασε την αλληλεγγύη των εργαζομένων στο Συριακό λαό.

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός