Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής : Διμερή συνάντηση με την CGT Telecoms 13



Το Συνδικάτο μας πραγματοποίησε διμερή διαδικτυακή συνάντηση με το Συνδικάτο CGT TELECOMS 13, της Μασσαλίας. Στη συνάντηση συζητήθηκε η κατάσταση που επικρατεί στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και της Γαλλίας και της Ελλάδας (Orange,Teleperformance, Vodafone, ΟΤΕ) και η επίθεση της εργοδοσίας στα δικαιώματα των εργαζόμενων. Πολύ περισσότερο η επίθεση αυτή οξύνθηκε και στις δύο χώρες μέσα στην πανδημία, με σωρεία αντεργατικών μέτρων που ψηφίστηκαν προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων. Κοινό χαρακτηριστικό και στις δύο χώρες ήταν η καθολική εφαρμογή της τηλε-εργασίας από πλευράς εργοδοτών ως μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Μέσα από την συζήτηση επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα της οργάνωσης και του συντονισμού της δράσης των εργαζόμενων, ενάντια στις πολυεθνικές και τις πολιτικές τους. Η ανάληψη πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση αυτή, ο κοινός αγώνας , επιβεβαιώνει πως η ταξική διεθνιστική αλληλεγγύη είναι το πραγματικό μεγάλο όπλο των εργαζόμενων, απέναντι στα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων, των κυβερνήσεων και των ενώσεών τους.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός