Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΔΑΣ ΟΑΣΘ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΘΥΕΛΛΑΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 28-7-2020

Συνάδελφοι-σσες, τον Φεβρουάριο του 2017 σε ανακοίνωση μας με τίτλο «Έρχεται Θύελλα» είχαμε προειδοποιήσει για όσα ακολούθησαν. Σήμερα σας λέμε «Έρχεται ΝΕΑ Θύελλα»!!
Με την τελευταία της ανακοίνωση (24-7) η πλειοψηφία του Συνδικάτου μας έφερε το «μαντάτο» της περικοπής της Προσωπικής Διαφοράς Δευτερευουσών Αποδοχών και όχι μόνο.
Βέβαια αυτό είναι το τελευταίο επεισόδιο από όσα προηγηθήκαν…..θα ακολουθήσουν κι άλλα!

Βρισκόμαστε στη μεταβατική περίοδο, την οποία είχαμε εύστοχα περιγράψει σε ανακοίνωση μας ακόμα από το Ιούλιο του 2017, με την ψήφιση του ν.4482 για τον ΟΑΣΘ και αναφέραμε ότι η «μαϊμού» κρατικοποίηση του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ -που τώρα εφαρμόζει η ΝΔ- είχε και έχει ως σκοπό να «καθαριστούν» τα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και το «μαγαζί» (ΜΕΤΡΟ και όσες λεωφορειακές γραμμές απομείνουν) να δοθεί σε άλλο «επενδυτή»!
Αυτό ακριβώς ζήσαμε το προηγούμενο διάστημα και συνεχίζουμε να ζούμε τώρα με τις νέες μειώσεις μισθών.

Πλάτη για να εφαρμοστεί ο Κανονισμός της Ε.Ε. για την «απελευθέρωση»/ξεπούλημα των μεταφορών που προβλέπει ο ν.4482 έβαλε και βάζει η παράταξη της ΕΝΟΤΗΤΑΣ αλλά και οι παρατάξεις (ΕΣΥΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ) που την εποχή εκείνη στήριξαν το νόμο και το Ενιαίο Μισθολόγιο.
Άλλες παρατάξεις που εμφανίστηκαν ως νέοι σωτήρες μετά τις μειώσεις μισθών του 2017, από κοινού με τις υπόλοιπες του Δ.Σ. που προαναφέραμε, σήμερα «κατεβάζουν» κοινή πρόταση με την πλειοψηφία για ΣΣΕ !!
Δηλ. αυτοί που υποτίθεται κάνουν κριτική στην πλειοψηφία θέλουν τώρα να μας «σώσουν» διαμορφώνοντας κοινή πρόταση μαζί με αυτούς που άνοιξαν το δρόμο με τη στάση τους για την καταστροφή της συγκοινωνίας της πόλης και τις απώλειες στα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα μας !!!

Με δεδομένο ότι η πλειοψηφία του Συνδικάτου -με πρόφαση την πανδημία του κορονοϊού- έχει δηλώσει ότι αρνείται τη διεξαγωγή Γ. Συνέλευσης, ως ΔΑΣ αποστείλαμε σε όλες τις παρατάξεις (ΔΡΟΜΕΑΣ, ΕΣΥΣ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΟΔΕΟ, ΔΑΚΕ) πρόταση για συλλογή υπογραφών ώστε να πραγματοποιηθεί Γ. Συνέλευση για την διαμόρφωση και ψήφιση πρότασης για την ΣΣΕ από τους ίδιους τους εργαζόμενους.
Στην επιστολή μας αναφέραμε ότι υπάρχει η δυνατότητα τήρησης των μέτρων προστασίας με διεξαγωγή της Γ. Συνέλευσης σε ανοιχτό χώρο.

Έχει περάσει 1 μήνας και ΚΑΜΙΑ παράταξη δεν έχει απαντήσει !!!

Αύριο-μεθαύριο θα λένε και θα γράφουν ότι η πλειοψηφία άλλα έλεγε στα Δ.Σ. κι άλλα τελικά έκανε και ότι τους εξαπάτησε ! Μη μας πούνε ότι δεν έβλεπαν, ότι δεν γνώριζαν ή ότι δεν ήξεραν !!
Τώρα όμως ΔΕΝ κάνουν τίποτα για να γίνει η Γ. Συνέλευση γιατί ;;;

Μετά τη γνωστοποίηση ότι από το εξοφλητήριο του Ιουλίου θα υποστούμε νέες μειώσεις μισθών η
πλειοψηφία αντί να προκηρύξει κινητοποιήσεις με την τελευταία της ανακοίνωση και με τη φράση ότι «…θα τα τινάξουμε όλα στον αέρα με τις συνεχείς απεργίες…» έβαλε τέρμα στις αυταπάτες που η ίδια καλλιεργούσε με προηγούμενες ανακοινώσεις!
Εκτός από επικίνδυνοι έχουν ξεπεράσει και το όριο του γελοίου !!

Συνάδελφε-σσα, στήριξε την προσπάθεια της ΔΑΣ για συλλογή υπογραφών για Γ. Συνέλευση.
Κανένας αγώνας που γίνεται δεν είναι χαμένος, χαμένος είναι ο αγώνας που δεν γίνεται!

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 720001Συνολικές αναγνώσεις:
  • 195Αναγνώσεις σήμερα:
  • 330519Συνολικοί επισκέπτες:
  • 95Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ