Να παρθεί πίσω η απόφαση για σπαστό ωράριο



Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


Σπαστό ωράριο με τηλεργασία 4 ώρες το πρωί και 4 ώρες το απόγευμα με μετατροπή των συμβάσεων από 6ωρη απασχόληση σε 8ωρη προτείνει η εργοδοσία της «Cosmote» – «E Value».

Το Σωματείο Εργαζομένων «Cosmote» – «E Value» Αττικής πραγματοποίησε παρέμβαση στη διοίκηση σημειώνοντας πως «ενώ δεν πρόλαβε καλά καλά να στεγνώσει το μελάνι της κυβέρνησης με το οποίο γράφτηκε το αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα Εργασιακά και τη 10ωρη δουλειά, έρχεται η «Cosmote» – «E Value» να το εφαρμόσει χωρίς καμία καθυστέρηση!».

Το Σωματείο τονίζει πως «είναι υποκριτικό να λένε ότι αυτό το κάνουν για να διευκολύνουν τις μανάδες να παίρνουν τα παιδιά από το σχολείο, την ίδια στιγμή που ούτε θέλουν να ακούν για υπογραφή ΣΣΕ που περιλαμβάνει αιτήματα που καλύπτουν τις εργαζόμενες μητέρες, γιατί για αυτούς κάτι τέτοιο αποτελεί κόστος. Επίσης, προφασίζονται ότι με το σπαστό ωράριο δεν θα ενοχλούνται οι πελάτες με κλήσεις το μεσημέρι, ενώ ουσιαστικά ο λόγος που προχωράνε με αυτή τη μορφή εργασίας είναι για να αντιμετωπίσουν τη «χαμένη» παραγωγικότητα τις νεκρές ώρες του μεσημεριού και να δουλεύουν οι εργαζόμενοι πιο εντατικά το απόγευμα που υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση».

Επισημαίνει πως «σπαστό ωράριο και διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου σημαίνει για εμάς συνολική ανατροπή της ζωής μας και των οικογενειών μας, χτύπημα του οικογενειακού και προσωπικού μας προγραμματισμού, χτύπημα στον ελεύθερο χρόνο. Σημαίνει ένταση της εκμετάλλευσης μέχρι τελικής πτώσης. Όλη μας η μέρα από το πρωί ως το βράδυ θα καθορίζεται από τον εργοδότη. Θα ζούμε για να δουλεύουμε κυριολεκτικά».

Καλεί τους εργαζόμενους να μη δεχτούν να δουλέψουν σπαστό ωράριο, από το γραφείο ή από το σπίτι, κανείς να μη δεχτεί καμία διευθέτηση στον εργάσιμο χρόνο και απαιτεί:

Να μην εφαρμοστεί το νομοσχέδιο – καμία διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου

Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους

Μετατροπή των συμβάσεων από 6ωρες σε 8ωρες

Κατάργηση της επινοικιαζόμενης εργασίας

Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός