Όλοι στην μάχη, όλοι στην 24ωρη απεργία.



19-9-2023

Όλοι στην μάχη, όλοι στην 24ωρη απεργία.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έφερε και ψηφίζει την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου νομοσχέδιο έκτρωμα με το οποίο νομιμοποιεί την εργασιακή ζούγκλα στους χώρους δουλειάς.

Πρόκειται για τη νομιμοποίηση της δουλειάς σε πολλαπλούς εργοδότες (ή τον ίδιο με διαφορετικό ΑΦΜ) 13 ώρες την ημέρα έως 78 ώρες την εβδομάδα. Την κατάργηση του πενθημέρου και της επιβολής εξαήμερης εργασίας σε μία σειρά κλάδους. Την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σε ορισμένους κομβικής σημασίας για το τουριστικό κεφάλαιο κλάδους. Τη νομοθέτηση για την προστασία της απεργοσπασίας.

Όπως είναι κατανοητό δεν υπάρχει κλάδος, χώρος δουλειάς, εργάτης που να μην θίγεται από το σύνολο ή σε ορισμένες περιπτώσεις μέρος των άρθρων του νομοσχεδίου που για ευνόητους λόγους δεν χωρά να αναλυθεί σε μια κόλλα χαρτί. Για αυτό από τον προηγούμενο μήνα επιδιώξαμε να υπάρξει συλλογική συζήτηση και οργάνωση της απάντησης μας από τα σωματεία του κλάδου. Μάταια όμως, διότι και αυτοί όπως και η ηγεσία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) κώφευαν συνειδητά στα καλέσματα μας. Για αυτό έφτασε (κάτω από την πίεση αποφάσεων πρωτοβάθμιων σωματείων) χθες να συνεδριάσει η ΓΣΕΕ για να μας πει πως δεν υπάρχει λόγος για απεργία και ότι το νομοσχέδιο προστατεύει τους εργαζόμενους! Για αυτό τα σωματεία τα δικά μας έκαναν σήμερα συμβούλια να σώσουν ότι προλάβουν από την κατακραυγή και πήραν αυτές τις αποφάσεις για στάση εργασίας.

Συνάδελφοι συναδέλφισσες είναι πρόκληση το γεγονός και μόνο ότι η κυβέρνηση δεν σέβεται χιλιάδες συμπολίτες μας που ακόμα θρηνούν ανθρώπους ζώα περιουσίες χωριά ολόκληρα. Ανθρώπους που προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους στα αποκαΐδια των πυρκαγιών και τις λάσπες των πλημμυρών που προκάλεσε η εγκληματική αντιλαϊκή πολιτική τους.

Δεν χωράει παζάρι και συζήτηση για το περιεχόμενο του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Είναι μόνο για τα σκουπίδια, αυτή είναι η θέση του. Και ο καλύτερος τρόπος για να βρεθεί εκεί είναι η μαζική συμμετοχή ΟΛΩΝ των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία (κήρυξε το ΕΚΑ και υπάρχει κάλυψη για όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας) και στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα το πρωί της Πέμπτης.

Αυτό που χρειάζεται είναι έστω και τις ελάχιστες ώρες που απομένουν να γίνει κάθε προσπάθεια από όλους μας για να φτάσει το κάλεσμα για 24 ωρη απεργία σε κάθε συνάδελφο. Να δώσουμε ραντεβού να βρεθούμε στις 10:30 στο Σύνταγμα στην απεργιακή συγκέντρωση. Θα είναι η πιο δυνατή απόδειξη ότι οι εργαζόμενοι της ΟΣΥ δεν τσιμπάνε στην μούφα προστασία που πουλάει ο Άδωνις. Η απεργία αυτή θα είναι παρακαταθήκη, συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα για να μείνουν νόμοι στα χαρτιά.

Δεν θα τους περάσει. Είμαστε χιλιάδες, θα νικήσουμε.
Με αγωνιστικούς ταξικούς χαιρετισμούς ΔΑΣ-ΟΑΣΑ.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός