ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΡΟΔΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ: Άλλο ένα θύμα θρηνεί η εργατική τάξη



Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 30 Νοέμβρη, με την πτώση 39χρονου εργάτη τεχνικής – κατασκευαστικής εταιρείας από σκαλωσιά 10 μέτρων στη διάρκεια εργασιών που διεξάγονταν στη χαρτοποιία «ΕΛΙΝΑ» στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων η Γραμματεία Ροδόπης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει το τραγικό συμβάν ως «μια ακόμα τραγική απόδειξη των συνεπειών της πολιτικής που ακολουθούν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Πολιτική που, για την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, έχει οδηγήσει στην επιδείνωση των συνθηκών εργασίας, στην εντατικοποίηση της εργασίας, στην έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, στην παντελή έλλειψη των απαιτούμενων ελέγχων, με αποτέλεσμα την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων».

Η Γραμματεία Ροδόπης του ΠΑΜΕ υπογραμμίζει ότι «η εντατικοποίηση της εργασίας, η έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, όπου στο κυνήγι του ανταγωνισμού και του κέρδους μειώνει το «κόστος εργασίας», αποτελούν βασικές αιτίες για τα εργατικά ατυχήματα.

Οι αντιλαϊκές, αντεργατικές πολιτικές που επιβάλλουν χέρι χέρι η ΕΕ και οι αστικές κυβερνήσεις -διαχρονικά- πλήττουν δραματικά και τον κλάδο των κατασκευών. Χιλιάδες οικοδόμοι και άλλοι εργαζόμενοι που σχετίζονται με τις κατασκευές και τα συναφή επαγγέλματα είναι άνεργοι, ανασφάλιστοι ή ακόμη και συνταξιούχοι που αναγκάζονται να εργάζονται ακόμη για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους, αφού η σύνταξη που λαμβάνουν δεν φτάνει για να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους και οδηγούνται καθημερινά στην εξαθλίωση».

Καλεί «όλους τους εργαζόμενους, συσπειρωμένοι στα ταξικά τους σωματεία, να υπερασπιστούν τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα που με αγώνες και θυσίες έχουν εξασφαλίσει. Να ισχυροποιηθεί η συμμαχία της εργατικής τάξης με όλους τους άλλους κλάδους, για την οριστική σύγκρουση και ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής».

Επίσης, καλεί κάθε αρμόδια υπηρεσία να επιμεληθεί για την άμεση διερεύνηση συνθηκών – αιτιών του δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες στους υπευθύνους, ενώ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του αδικοχαμένου εργάτη.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός