ΑΡΘΡΟ: Είναι «ευθύνη θεσμική»



Τα όρια του εμπαιγμού αγγίζει η χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης για την εξέλιξη της δίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής. 

Για άλλη μια φορά, ο υπουργός, Ν. Παρασκευόπουλος, σε ανακοίνωσή του, από τη μία αναφέρεται στις έγκαιρες προσπάθειες του υπουργείου για την ανεύρεση δικαστικών αιθουσών, στην ολοκλήρωση των έργων της αίθουσας του Εφετείου, στη δρομολόγηση ακόμη μιας αίθουσας στο Εφετείο κ.λπ. και από την άλλη… δηλώνει αναρμόδιος για τον ορισμό της αίθουσας της δίκης (!), ρίχνοντας το «μπαλάκι» ακόμη μια φορά στο διευθύνοντα του Εφετείου. Η ουσία, όμως, δεν αλλάζει. Η εξασφάλιση της απρόσκοπτης και ταχείας διεξαγωγής της δίκης είναι ακόμα «στον αέρα» και «είναι ξεκάθαρα ευθύνη θεσμική, του υπουργείου Δικαιοσύνης και της διοίκησης του Εφετείου, το ίδιο και οι πράξεις που την τορπιλίζουν. Οι μεθοδεύσεις καθυστέρησης της δίκης της Χρυσής Αυγής από πλευράς των χρυσαυγιτών – κατηγορουμένων ήταν και είναι αναμενόμενες. Ομως, η υπονόμευσή της από την κυβέρνηση και τα ίδια τα θεσμικά όργανα της πολιτείας πρέπει να σημάνει συναγερμό», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολιτικής Αγωγής.

ΠΗΓΗ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός