ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΟΝΙΩΝ



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1 logoΓνωρίζοντας τα εμπόδια αλλά και τον μακροχρόνιο  και σκληρό αγώνα των παιδιών για να φτάσουν και να περάσουν από τις  πανελλαδικές εξετάσεις .

Γνωρίζοντας τις αιματηρές θυσίες σας συνάδελφοι να στηρίξετε οικονομικά τις σπουδές των παιδιών σας, και ειδικά τα τελευταία χρόνια ύστερα από τον σφαγιασμό μισθών και δικαιωμάτων.

Θέλουμε από καρδιάς να σας συγχαρούμε, εσάς και τα παιδιά σας ,είτε πέτυχαν είτε όχι, για τον σκληρό αγώνα σας!!!  

Στα παιδιά που πέτυχαν ευχόμαστε καλή αρχή! Να πραγματοποιηθούν οι προσδοκίες τους, να δικαιωθούν οι κόποι και οι αγωνίες τους!

Οι συνάδελφοι νέοι γονείς, αυτόν τον καιρό έρχονται αντιμέτωποι με εμπόδια που ξεκινούν από την πρώτη επαφή του παιδιού με τη μάθηση, χαρακτηριστικό παράδειγμα τα 45.000 και πλέον παιδιά αποκλείστηκαν φέτος από τους παιδικούς σταθμούς, φέρνοντας σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες, με τους συναδέλφους να αναρωτιούνται  «και τι θα κάνω τώρα με το παιδί; ποιος θα το κρατήσει; πως θα έρθω για δουλειά;

Η οικονομική αιμορραγία των εργαζομένων γονιών καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης είναι διαρκής. Στον χώρο μας αρκετοί ήταν οι συνάδελφοι στερήθηκαν τις  διακοπές και την ξεκούραση, για να ανταπεξέλθουν οικονομικά στην προετοιμασία των παιδιών τους εν όψη του νέου σχολικού έτους.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, αλλά και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχουν, και δεν μπορούν να έχουν ως  επίκεντρο των πολιτικών τους την δωρεάν παιδεία, αλλά την παιδεία και τη μόρφωση που κινείται στη  λογική κόστους κέρδους, γιατί ακριβώς υπερασπίζονται ένα σύστημα με αυτήν την λογική, όλα κόστος ,κέρδος.

Όμως η μόρφωση, το σχολείο και οι σπουδές, η δημιουργία οικογένειας δεν είναι προνόμιο για αυτούς που μπορούν να πληρώνουν. Είναι δικαίωμα που κάθε παιδί και κάθε εργαζόμενος γονιός πρέπει να έχει. 

Τα εμπόδια θα συνεχίσουν να μπαίνουν για τα παιδιά μας από τους παιδικούς σταθμούς, έως τις σχολές και τα πανεπιστήμια, και πρέπει να αντιμετωπίζονται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση από γονείς, μαθητές και σπουδαστές.

Με την λήξη της βάρδιας ,και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην εργασία μας, είμαστε αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουμε τα υπαρκτά και μεγάλα προβλήματα στα σχολειά των παιδιών μας, στα νοσοκομεία κι όπου αλλού δυσκολεύεται η ζωή μας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω του ταξικού κινήματος και μιας ευρύτερης Λαϊκής Συμμαχίας που θα αντιπαλεύει τα ζητήματα με βάση τις ανάγκες μας.

Καλή επιτυχία στο καινούργιο κεφάλαιο που ανοίγει στη ζωή σας!!!

ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ                                                           1-9-2016

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός