ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ – ΦΟΡΕΙΣ: Παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα στις αστικές συγκοινωνίες



Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μεταφορών, για τα οξυμένα προβλήματα στις αστικές συγκοινωνίες, πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 30 Οκτώβρη η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ μαζί με εκπροσώπους άλλους φορέων.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον υφυπουργό Ν. Μαυραγάνη, στον οποίο κατέθεσε σχετικό ψήφισμα.

Καταγγέλθηκε η πολιτική που συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση και συνεπάγεται το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τη συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου.

Απαίτησαν την κατάργηση του πρόσφατου νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση, αλλά και των προηγούμενων που προωθούν την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών και ανοίγουν τον δρόμο στην εμπλοκή των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων.

Προέβαλαν αιτήματα για κρατική, φθηνή, συχνή, αξιόπιστη, ασφαλή συγκοινωνία στην υπηρεσία του λαού και όχι για τις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Κρατική επιχορήγηση για την επισκευή του στόλου.

Άμεση πρόσληψη προσωπικού με πλήρη δικαιώματα.

Μείωση της τιμής του εισιτηρίου κατά 50%.

Επέκταση του κρατικού συγκοινωνιακού δικτύου σε όλο το νομό Αττικής.

Υπογραφή ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις.

Ο υφυπουργός υπερασπίστηκε το σύνολο της αντιλαϊκής νομοθεσίας, μιλώντας για συμβατικές υποχρεώσεις προς την ΕΕ, ενώ προσπάθησε να αποποιηθεί τις ευθύνες του υπουργείου, δηλώνοντας άγνοια (!) για ζητήματα όπως η έλλειψη ανταλλακτικών ή για την πρόσφατη πειθαρχική δίωξη εργαζόμενου γιατί συμμετείχε στην Πρωτομαγιάτικη απεργία…

 ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός