ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Στάση εργασίας σήμερα – Σε μαζική συμμετοχή καλεί η Γραμματεία Υγείας – Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ



Σε στάση εργασίας προχωρούν σήμερα Τετάρτη 14 Δεκέμβρη από τις 10 π.μ. ως τις 3 μ.μ. οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία. Στις 10 π.μ. θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας. Συμβολικά νωρίς το πρωί εργαζόμενοι των δημοσίων νοσοκομείων «έχτισαν» την είσοδο του υπουργείου διαμαρτυρόμενοι για την δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια υγεία εξαιτίας των ακολουθούμενων αντιλαϊκών πολιτικών.

Σε μαζική συμμετοχή στην στάση εργασίας και στη συγκέντρωση καλεί η Γραμματεία Υγείας – Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Οι ζωές μας δεν σηκώνουν άλλα μέτρα! Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ελάχιστα! Όλοι στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας! Όλοι στην παναττική στάση εργασίας την Τετάρτη 13 Δεκέμβρη από τις 10 π.μ. ως τη λήξη της βάρδιας και στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε Υγειονομικέ,

Δε μας αξίζει η μίζερη ζωή που ζούμε, οι άθλιες συνθήκες δουλειάς. Δεν μας αξίζουν όλα όσα ετοιμάζουν για εμάς και τα παιδιά μας. Τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποτυπώνονται και στον κρατικό προϋπολογισμό που ψηφίστηκε για το 2017, ο οποίος δείχνει ξεκάθαρα από ποιους τα παίρνει η κυβέρνηση και σε ποιους τα δίνει. Ξεζουμίζει με αβάσταχτους φόρους και περικοπές το εισόδημα των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων, με επιπλέον περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες και την ίδια ώρα δίνει νέες επιδοτήσεις και νέες προκλητικές φορολογικές απαλλαγές στους μεγαλοεπιχειρηματίες που ζουν πλουσιοπάροχα από τον ιδρώτα των εργαζομένων.

Τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα μόνο για το 2017 φτάνουν τα 1,64 δισ. ευρώ, ενώ μόνο το 2016 η κυβέρνηση πήρε 5,7 δισ. ευρώ από τη φοροληστεία του λαού και το τσάκισμα των συντάξεων. Κι έχει το θράσος να αναφέρεται σε 13η σύνταξη (!), όταν επιστρέφει 617 εκατ. ευρώ εφάπαξ σε 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχους. Η κοροϊδία δεν έχει όρια, όπως ακριβώς και τα αντιλαϊκά μέτρα, όσο η κερδοφορία των λίγων κάνει κουμάντο στη ζωή μας και στη χώρα μας.

Αλλά και στον κλάδο της Υγείας- Πρόνοιας αποτυπώνεται η βαθιά ταξική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2017 καθηλώνει τη χρηματοδότηση για τα νοσοκομεία στα ίδια χαμηλά περσινά επίπεδα, καθηλώνει τα κονδύλια για τις πρόσθετες αμοιβές του προσωπικού και τις εφημερίες των γιατρών, μειώνει κατά 7 εκατομμύρια ευρώ τη χρηματοδότηση των μονάδων ΠΕΔΥ (εδώ ανήκουν και τα Κέντρα Υγείας) και κατά 6 εκατ. ευρώ τις δαπάνες προσωπικού για το ΠΕΔΥ! Η κρατική επιχορήγηση προς τον ΕΟΠΥΥ μειώνεται κατά 200 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές για την υγειονομική περίθαλψη, αλλά και οι πληρωμές από τις τσέπες των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Με μαθηματική ακρίβεια συντηρείται, εδραιώνεται και χειροτερεύει η άθλια κατάσταση που αντιμετωπίζουμε οι υγειονομικοί και ο λαός στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση κάνει το μαύρο άσπρο όσον αφορά τις προσλήψεις. Το ελάχιστο προσωπικό που προστίθεται στους υπηρετούντες είτε αντικαθιστά ένα πολύ μικρό μέρος του μόνιμου προσωπικού που συνταξιοδοτείται, είτε αντικαθιστά επικουρικούς που απολύονται. Χαρακτηριστικά, μόνο το 2015 αποχώρησαν 2.750 εργαζόμενοι και προσλήφθηκαν 593 μόνιμοι υπάλληλοι. Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για τις 4.000 προσλήψεις προσωπικού που εφόσον έρθουν, θα δουλέψουν μόνο για 12 μήνες, έχουν να κάνουν με τη μαζική είσοδο φτηνού ευέλικτου προσωρινού προσωπικού στις υγειονομικές μονάδες σύμφωνα τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κόντρα στην ανάγκη για μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους. Έχουν να κάνουν με το ότι το κράτος δεν θα βάλει ούτε ένα ευρώ, αλλά θα καλύψει τη μισθοδοσία τους ο ΟΑΕΔ. Ξέρουμε καλά κάτω από τι δύσκολους όρους θα προσπαθήσει το υπάρχον τσακισμένο προσωπικό να βοηθήσει στην προσαρμογή των συναδέλφων μας, που μέχρι να προσαρμοστούν, θα δουν την πόρτα της εξόδου!

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Η δικαιολογημένη αγανάκτησή σου είναι ανάγκη ΤΩΡΑ να στραφεί ενάντια σε αυτούς που σου μαυρίζουν τη ζωή. Σκέφτεσαι αν θα καταθέσεις το μεροκάματο και τις δυνάμεις σου στο συλλογικό αγώνα, χρειάζεται όμως να σκεφτείς πόσους μισθούς και πόσα δικαιώματα μας πήρε η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Σκέψου με τι όρους και τι δικαιώματα μπαίνουν στην παραγωγή τα παιδιά μας, πόσα χρόνια μένουν στην ανεργία. Από την αναδίπλωση μόνο χάνουμε!

Στην οργάνωση των δύο προηγούμενων απεργιών του Δημοσίου και την πανεργατική, τα σωματεία και οι δυνάμεις που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις. Απέναντί μας δεν είχαμε μόνο την κυβέρνηση και την εργοδοσία, αλλά και την πλειοψηφία σε ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ που υπονόμευαν τις απεργίες ανοιχτά με ποικίλους τρόπους και κυρίως με τη γραμμή τους που βάζει τις επιθυμίες των εκμεταλλευτών μας στο στόμα των εργαζομένων (ανταγωνιστικότητα, καπιταλιστική ανάπτυξη, μονόδρομος η Ευρωπαϊκή Ένωση κλπ.).

Νέοι αγώνες είναι μπροστά! Μόνο στο δρόμο του ανυποχώρητου συλλογικού αγώνα κόντρα στους εκμεταλλευτές μας βρίσκεται η λύση στα βάσανά μας. Αγώνας που για να είναι αποτελεσματικός, πρέπει να είναι ακόμα πιο μαζικός και συλλογικός και να στρέφεται ενάντια στον πραγματικό μας εχθρό, την άρχουσα τάξη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ που τη στηρίζουν. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει, ούτε σωτήρες!

Διεκδικούμε:

  • Αποκλειστικά Δημόσια, δωρεάν και σύγχρονη Υγεία – Πρόνοια, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση και κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.
  • Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων. Αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και συντάξεις. Σύγχρονα δικαιώματα.
  • Επαναλειτουργία, με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό, των δημόσιων μονάδων (νοσοκομεία, κλινικές, ιατρεία ΠΕΔΥ) που έκλεισαν ή συγχωνεύθηκαν.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων. Μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους.
  • Κάτω τα χέρια από το ανθυγιεινό επίδομα. Ένταξη στα Βαρέα – Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός