ΔΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Καταγγέλλει την υποκριτική στάση της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας στο υπουργείο



Την υποκριτική και ψευδεπίγραφη συναδελφική στάση της πλειοψηφίας της ΕΕ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού απέναντι στους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου καταγγέλλει η ΔΑΣ.

Συγκεκριμένα, οι πλειοψηφούσες δυνάμεις της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ επικαλούμενες την δύσκολη οικονομική κατάσταση, ζητάνε με σχετικό τους έγγραφο, να θεωρηθούν οι εργαζόμενοι των ΝΠΙΔ του υπουργείου μέλη των Σωματείων των μονίμων και κατά συνέπεια και της ΠΟΕ ΥΠΠΟ και της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να εξασφαλιστεί και σε αυτούς η μειωμένη κάρτα απεριορίστων διαδρομών των μέσων μαζικής μεταφοράς, μέσα από την σχετική έκπτωση της ΑΔΕΔΥ.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ σημειώνει: «Τους έπιασε ο πόνος… Όμως είναι οι ίδιοι που όλα τα προηγούμενα χρόνια όχι μόνο στήριζαν την λειτουργία φορέων στο ΥΠΠΟ με την μορφή των ΝΠΙΔ, αλλά αρνούνταν να εγγράφονται οι συνάδελφοι αυτών των φορέων και γενικότερα οι Ιδιωτικού Δικαίου, στα Σωματεία και τους Συλλόγους της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ.

Είναι οι ίδιοι που στα Συνέδρια της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ και της ΑΔΕΔΥ καταψήφισαν την πρόταση για ενιαίους Συλλόγους εργαζομένων όλων των εργασιακών σχέσεων (μόνιμοι, ΙΔΑΧ, ΙΔΟΧ κλπ) ενισχύοντας τον κατακερματισμό των εργαζομένων και την πολιτική του “διαίρει και βασίλευε”».

Η ΔΑΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να παλέψουν, ώστε να δυναμώσει το μέτωπο απέναντι στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και τον υπονομευτικό του ρόλο, να δυναμώσουν οι αγώνες και να ενισχυθεί η ταξική ενότητα όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους.  

 http://www.902.gr

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός