ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΫ: ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ, ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΑ. ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1 logo            ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΫ

Αυτές τις μέρες ξεδιπλώνεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα. Είναι σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κι έρχεται να κάνει την βρώμικη δουλειά που αδυνατούσαν οι άλλοι. Η πάγια απαίτηση της εργοδοσίας μέσω της Ε.Ε για απαξίωση της εργατικής δύναμης με το χτύπημα μισθολογικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων επιχειρείται να επιβληθεί με κυνικότητα Θατσερισμού και τερατώδη ψέματα.

Ψέματα που ντρέπονται και τα ίδια μιας και δεν ντρέπονται τα στόματα που τα λένε! Η κυβέρνηση καμώνεται, ότι με τη διαπραγμάτευση απέτρεψε τάχα τις αντεργατικές απαιτήσεις.

Μέτρα – φωτιά για τους εργαζόμενους περιέχονται στα προαπαιτούμενα που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση, για την ολοκλήρωση της δεύτερης «αξιολόγησης».

Μεταξύ των 140 προαπαιτούμενων, προβλέπονται η

  • Κατάργηση της κυριακάτικης αργίας,
  • Η επέκταση των μνημονιακών ρυθμίσεων για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας,
  • Η ουσιαστική νομοθέτηση του «λοκ άουτ»,
  • Η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων,
  • Το ξήλωμα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, μέσω της διευκόλυνσης για να βγαίνει παράνομη.

Αυτή η εργασιακή ζούγκλα είναι η περίφημη «επιστροφή στην κανονικότητα», για την οποία μιλάει η κυβέρνηση, κρύβοντας ότι τα παραπάνω μέτρα προωθούνται σε όλες τις χώρες της ΕΕ και είναι απαιτήσεις του κεφαλαίου για την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ –ΣΣΕΣ

ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ 21 ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ  ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ, ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΑ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΣΤΙΣ 10.00 π.μ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (ΚΟΝΤΖΙΑ)

Προσυγκέντρωση για τις Αστικές Συγκοινωνίες στην Πλατεία Κάνιγγος 9.30 π.μ.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός