ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΣ 17 ΜΑΗ



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1 logo

Αθήνα 10/05/17

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΩΡΑ:10,00 π.μ.

Συνάδελφε – σσα,
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ολοκλήρωσε τον κύκλο της διαπραγμάτευσης για την Β΄ αξιολόγηση και πρόκειται να φέρει προς ψήφιση στην βουλή τα μέτρα που συνοδεύουν αυτή τη συμφωνία. Ουσιαστικά πρόκειται για τον προπομπό του τέταρτου μνημονίου που αφορά μέτρα και αντιμέτρα για τώρα και  μετά τη λήξη του τρέχοντος μνημονίου. Η εξειδίκευση των μέτρων  δείχνει  ότι: πρόκειται για μέτρα στήριξης  της κερδοφορίας του κεφαλαίου, μέτρα βγαλμένα  από τα συρτάρια του ΣΕΒ που εδώ και χρόνια ζητούσε από τις κυβερνήσεις. Με τα νέα μέτρα συμφωνεί η Νέα Δημοκρατία, δηλώνοντας ότι δεν θα τα ψηφίσει αλλά θα τα εφαρμόσει αν θα γίνει κυβέρνηση .Οι δηλώσεις των άλλων  κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ και ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ είναι η χαρά του αφεντικού. Παλιά και  νέα μέτρα έχουν μόνιμο χαρακτήρα, δεν είναι τα τελευταία, θα προστεθούν και άλλα τα επόμενα χρόνια, η συντριβή της ζωής μας δεν θα έχει τελειωμό αν δεν τους σταματήσουμε εμείς.

 

Μέτρα που θα τσακίσουν κι άλλο τη ζωή της λαϊκής οικογένειας. Τα  μέχρι τώρα μέτρα είχαν  αντίκτυπο  και στην αστική συγκοινωνία σε εργαζόμενους και επιβάτες.

Σμπαραλιασμένα οχήματα, ακινητοποιημένοι συρμοί, κατάργηση γραμμών, αραίωση δρομολογίων,μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση της δουλειάς, ακριβότερες τιμές εισιτηρίων, κατασταλτικοί μηχανισμοί, κυριολεκτικό κυνήγι των βιοπαλαιστών.

Με τη νέα συμφωνία η κατάσταση θα χειροτερέψει δραματικά.

Καρατομούν με σκοπό να καταργήσουν τα επιδόματα ανεργίας και θέρμανσης, ψαλιδίζουν κι άλλο της παροχές πρόνοιας και αναπηρίας, μειώνουν  ξανά τις συντάξεις , καταργούν το ΕΚΑΣ. Βάζουν νέους κόφτες στις δαπάνες για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, αυξάνουν τις  ασφαλιστικές εισφορές και μειώνουν τις αποδοχές των συντάξεων κατά 18%.Παγιώνουν όλους τους αντεργατικούς νόμους , καταργούν τις Σ.Σ.Ε, απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις, προετοιμάζουν το έδαφος για την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου με σκοπό να δυσκολέψουν τις αποφάσεις των σωματείων για απεργία. Στο ίδιο πακέτο περιλαμβάνεται η μόνιμη κινητικότητα των εργαζομένων και η εφαρμογή πλαφόν στο μισθολογικό κόστος, κατάργηση της Κυριακής αργίας. Ταυτόχρονα προωθείται ο νόμος για την εφοδιαστική αλυσίδα που περιλαμβάνει το γενικό σχέδιο για τις μεταφορές (όπου εντάσσονται οι αστικές συγκοινωνίες) για  την πλήρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και την επιτάχυνση εισόδου επιχειρηματικών ομίλων. (ιδιωτικοποιήσεις).

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, με απύθμενο θράσος λέει ότι, έχει την στήριξη του λαού, των εργαζομένων,  των μικρών αυτοαπασχολούμενων και αγροτών. Σε αυτό που έχει δίκιο είναι ότι έχει την στήριξη αρκετών συνδικαλιστικών οργανώσεων είτε άμεση είτε έμμεση. Παλιός και νέος εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός προσπαθούν να καθηλώσουν τις διαθέσεις των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όπως την ημέρα της Πρωτομαγιάτικης Απεργίας που άλλοι  με στάσεις εργασίας (λεωφορεία ,ηλεκτρικός τράμ), άλλοι χωρίς καμία κινητοποίηση (μετρό) ξεπληρώνουν συνδικαλιστικά γραμμάτια στην κυβέρνηση για το ποιο σωματείο θα πλασαριστεί καλύτερα για να χωρέσουν συντεχνιακά στο αντεργατικό οργανόγραμμα των εταιρειών. Η στάση των πλειοψηφιών στα σωματεία του χώρου την  ημέρα της πρωτομαγιάς μόνο ως κατάντια μπορεί να χαρακτηριστεί.

Είναι το μακρύ χέρι της εργοδοσίας ,ο βραχίονας της απεργοσπασίας σε έναν νευραλγικής σημασίας κλάδο που ¨ανοίγει¨ και ¨κλείνει¨ τις επιχειρήσεις της  Αττικής. Θέλουν τους εργαζόμενους αμέτοχους σε ζητήματα που πραγματικά αφορούν τη ζωή τους, στο σήμερα, στο αύριο. Συνειδητά καθυστερούν να συγκαλέσουν Δ.Σ παρά το κάλεσμα που έχουμε κάνει σε όλους ή  δεν ζητούν τη γνώμη του κόσμου μέσα από γενικές συνελεύσεις γιατί   εκεί θα πρέπει να απαντήσουν γιατί π.χ. να δεχθούμε μέτρα 4 δις. ευρώ (σε πρώτη φάση) όταν μόνο τόσα δίνονται το χρόνο  σε εξοπλιστικές δαπάνες για τη συμμετοχή της χώρας στους πολέμους του ΝΑΤΟ. Η θέση τους υποτάσσεται στις ανάγκες της οικονομίας, στις ανάγκες του κεφαλαίου για περισσότερα κέρδη. Γι΄ αυτό και  στηρίζουν με τη στάση τους τη μείωση των δαπανών και για τις αστικές συγκοινωνίες. Συνάδελφε – σσα, μην αφήνεις άλλο την ζωή σου στην τύχη και τις ορέξεις του κεφαλαίου και αυτών που το στηρίζουν.

Κάνε υπόθεση δική σου την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής  απεργίας στις 17 ΜΑΗ που κάτω από την πίεση του ταξικού κινήματος αποφάσισε η ΓΣΕΕ.

Να νεκρώσουν τα πάντα. Να μην κινηθεί ούτε ένα όχημα. Από το ξημέρωμα  στα Α/Σ με τις επιτροπές αγώνα του Π.Α.ΜΕ, μετά στην συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 10:00.   Να βροντοφωνάξουμε ενάντια στα νέα και τα παλιά μέτρα.

Ενιαίος κρατικός φορέας αστικών συγκοινωνιών λαϊκή περιουσία.

Σ.Σ.Ε  με  κάλυψη απωλειών, μισθούς με βάση  τις σύγχρονες ανάγκες.

Κρατική επιχορήγηση για την επισκευή και ανανέωση του στόλου.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα.

Μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50%.

Δωρεάν μετακίνηση  σε όλους κατά τις ώρες αιχμής.

Επέκταση του συγκοινωνιακού δικτύου σε ΟΛΟ το νομό Αττικής

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ.

Να μη μείνει  τόπος που θα δουλέψει εργαζόμενος.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός