Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Δελτίο τύπου ΔΑΣ-ΟΑΣΘ: Για την μη έξοδο των λεωφορείων.5-1-2019

Ανεπαρκής αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ο μηχανισμός του ο ΟΑΣΘ και των κρατικών φορέων για να αντεπεξέλθουν στις δυσμενείς συνθήκες που δημιούργησε η κακοκαιρία και στην εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου.

Οι εργαζόμενοι που κατάφεραν να φτάσουν στα αμαξοστάσια- καθώς και πολλά δρομολόγια υπηρεσιακών δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθούν- δεν παρέλαβαν λεωφορεία.

Η έλλειψη οργάνωσης και υποδομών, η μη ύπαρξη χιονολάστιχων και αλυσίδων είχε σαν αποτέλεσμα να μην είναι έτοιμα τα λεωφορεία να εργασθούν ακόμη και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Οι ευθύνες είναι διαχρονικές αλλά βαρύνουν και την νυν διοίκηση του ΟΑΣΘ, η οποία δεν κατάφερε να καλύψει τα κενά που παρέλαβε και να προετοιμασθεί κατάλληλα για να ανταποκριθεί στα προβλήματα που δημιούργησε η διαρκής χιονόπτωση.

Έλαμψε διά της απουσίας του το προεδρείο του Συνδικάτου το οποίο με την ανοχή και την σιωπή του ουσιαστικά αποδέχθηκε το «σχεδιασμό» της διοίκησης . Άλλωστε η στήριξη που παρείχε στις προηγούμενες διοικήσεις του ΟΑΣΘ αλλά και στη νυν αποδεικνύουν τις μεγάλες ευθύνες του για την έλλειψη βασικών υποδομών και υλικών.

Το τίμημα το πληρώνουν και πάλι οι εργαζόμενοι που καλούνται να εργασθούν με μεγάλο κίνδυνο και το επιβατικό κοινό που είδε την πόλη να παραλύει.

Είναι επιτακτική η ανάγκη ο Οργανισμός άμεσα να προμηθευτεί εξοπλισμό που θα επιτρέπει να διεξαχθεί η συγκοινωνία στις δυσκολίες που δημιουργεί ο χειμώνας, έτσι ώστε να μην επαναλαμβάνονται τέτοια φαινόμενα και να είναι δυνατόν να διεξάγονται δρομολόγια με ασφάλεια και συνέπεια.

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 630334Συνολικές αναγνώσεις:
  • 97Αναγνώσεις σήμερα:
  • 297523Συνολικοί επισκέπτες:
  • 76Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ