Συνεχίζουν και την Πέμπτη την απεργία τους οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στον όμιλο ΔΕΠΑ



Συνεχίζουν και την Πέμπτη 23 Μάη, για τέταρτη μέρα, την απεργία τους οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στον όμιλο ΔΕΠΑ, διεκδικώντας απευθείας εργασιακή σχέση αορίστου χρόνου με τη ΔΕΠΑ, με αναγνώριση της προϋπηρεσίας, αναβάθμιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

Σε αυτά τα πλαίσια θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 το πρωί στη ΔΕΠΑ, οδός Μαρίνου Αντύπα 92 και μετάβαση στις άλλες εγκαταστάσεις.

Την απόφαση για απεργία έχει πάρει το Σωματείο Εργαζομένων ΣΕΦΑ – ΔΕΠΑ, ενώ τον αγώνα τους στηρίζει το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Ενέργειας Αττικής – Εύβοιας – Βοιωτίας – Κορινθίας.

Ακόμα, ύστερα από πρόταση της ΔΑΣ ΟΑΣΑ ανακοίνωση στήριξης του αγώνα τους έβγαλε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Ωστόσο καταγγέλλει πως «συντονισμένοι και από ιδεολογία συνεννοημένοι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ της ΔΑΚΕ και του ΜΕΤΑ δηλαδή ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούν από απόσταση την απεργοσπαστική τακτική της διοίκησης της ΟΣΥ να βγάλει λεωφορεία από άλλα αμαξοστάσια εκτός Ανθούσας και Λιοσίων μεταφέροντας το προσωπικό από αμαξοστάσιο σε αμαξοστάσιο. Αυτό πλέον δεν είναι συνδικάτο εργαζομένων είναι το μακρύ χέρι της εργοδοσίας και το βρόμικο χέρι της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ψευτοαντιπολίτευση της ΔΑΚΕ που στηρίζει με νύχια και με δόντια τη Νέα Δημοκρατία για να ξαναπάρει την εξουσία δεν θέλει να συγκρουστεί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχοντας το βλέμμα στραμμένο στην αυριανή μέρα που θα είναι η Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση. Η απαράδεκτη στάση τους πρέπει να γίνει πείρα και να βγουν συμπεράσματα από τους συναδέλφους οδηγούς».

Και την Τετάρτη η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική. Συγκεντρώσεις έγιναν ξανά στους Σταθμούς Ανεφοδιασμού Λεωφορείων και Απορριμματοφόρων με Φυσικό Αέριο (ΣΑΛΦΑ) στα Άνω Λιόσια και στην Ανθούσα, οι οποίοι έμειναν κλειστοί.

Από την άλλη, αναδείχτηκε και πάλι ο κυβερνητικός εμπαιγμός σε βάρος των εργολαβικών εργαζομένων. Σε νέα συνάντηση που είχαν τα σωματεία των εργολαβικών εργαζομένων, το κλαδικό Σωματείο και η Ομοσπονδία του κλάδου με τον Βελ. Δότση, πρόεδρο της ΔΕΠΑ, ο τελευταίος απέφυγε να δεσμευτεί για την υλοποίηση του αιτήματος των εργαζομένων και ενώ η κυβέρνηση έχει πει προσχηματικά ότι αποδέχεται το αίτημά τους, χωρίς όμως να έχει κάνει τίποτα για αυτό. Όπως φαίνεται, η στάση της κυβέρνησης στο αίτημα των εργαζομένων συνδέεται με την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ Εμπορίας την οποία δεν θέλει να «επιβαρύνει» με τα «βαρίδια» που λέγονται δικαιώματα των εργαζομένων.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΣΕΦΑ – ΔΕΠΑ

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΣΕΦΑ – ΔΕΠΑ αναφέρει τα εξής:

«Συνεχίζεται για τρίτη μέρα με μεγάλη επιτυχία η απεργία στον Όμιλο ΔΕΠΑ.

Μετά τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συνάντηση με τον πρόεδρο της εταιρείας τίποτα καινούργιο δεν προέκυψε σχετικά με το δίκαιο αίτημα του Σωματείου για μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων. Δεν υπήρξε καμιά γραπτή δέσμευση για λήψη απόφασης στο προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΠΑ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Θέλουν με τον εμπαιγμό τους (διατυπώνοντας προφάσεις για νομικά κωλύματα που πρέπει να προσπεραστούν και προτάσεις που έχουν διατυπωθεί στο παρελθόν), να σταματήσουμε το δίκαιο αγώνα μας και ταυτόχρονα τρομοκρατούν για τη νομιμότητα της απεργίας.

Η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων και η περιφρούρηση της απεργίας στα ΣΑΛΦΑ ήταν πετυχημένη. Μέχρι τις 5 το πρωί έβαζαν λυτούς και δεμένους για να σπάσουν την απεργία.

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που παρά τη θέληση των διοικήσεων ΔΕΠΑ και ΕΘΕΛ έδειξαν ότι είναι στο πλάι μας. Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά μας, όχι μόνο δεν δημιούργησαν εμπόδια στην επιτυχία της απεργίας, αλλά εξέδωσαν και ανακοίνωση αλληλεγγύης. Επίσης χαιρετίζουμε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους που μας στηρίζουν έμπρακτα με την παρουσία τους.

Συνεχίζουμε δυναμικά και αποφασιστικά απεργώντας και την Πέμπτη 23.05.2019, υλοποιώντας το σχεδιασμό που έχει το σωματείο μέχρι την Παρασκευή.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Είμαστε όλοι σε ετοιμότητα και περιφρουρούμε σε 24ωρη βάση την απεργία μας!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο (σ.σ.σήμερα) στη ΔΕΠΑ, οδός Μαρίνου Αντύπα 92, στις 9 π.μ. και μετάβαση στις άλλες εγκαταστάσεις».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός