Η παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων μπλόκαρε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας (VIDEO)



Από τη συγκέντρωση στο συμβολαιογραφείο


Η δυναμική παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων μπλόκαρε τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας μιας οικογένειας που βρέθηκε χτυπημένη από την κρίση.

Συγκεκριμένα το πρωί, μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ, εργαζόμενοι που απεργούν σήμερα και επαγγελματοβιοτέχνες, που ανταποκρίθηκαν σε αντίστοιχο κάλεσμα της ΟΒΣΑ, συγκεντρώθηκαν σε συμβολαιογραφείο στην οδό Σκουφά, προκειμένου να εμποδίσουν την αρπαγή της κατοικίας ενός καρκινοπαθούς.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας των συγκεντρωμένων με ανώτατα στελέχη της Τράπεζας, ζητώντας να δοθεί εντολή αναστολής του πλειστηριασμού και να προχωρήσει η τράπεζα σε ρύθμιση του δανείου με όρους που να μπορεί να ανταποκριθεί η οικογένεια του δανειζόμενου. Η δέσμευση των στελεχών της Τράπεζας ήταν ότι θα δοθεί η εντολή αναστολής. (Δείτε εδώ βίντεο)

Ωστόσο, λίγο πριν από την ώρα έναρξης της διαδικασίας των πλειστηριασμών (10 π.μ.) η αντιπροσωπεία των σωματείων και των φορέων ουσιαστικά γίνεται «μπαλάκι» μεταξύ τράπεζας και συμβολαιογραφείου, με την τράπεζα να δηλώνει ότι έδωσε τη σχετική εντολή αναστολής και το συμβολαιογραφείο τηλεφωνικά να μην το επιβεβαιώνει. Τότε ζητήθηκε οι ενδιαφερόμενοι από την πλευρά της οικογένειας να μπουν στο συμβολαιογραφείο, προκειμένου να ενημερωθούν για την εξέλιξη της υπόθεσής τους. Στην εύλογη αυτή απαίτηση, ανέλαβαν να «απαντήσουν» τα ΜΑΤ, που επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους κάνοντας χρήση χημικών, χωρίς όμως να τους πτοήσουν, καθώς τελικά κατάφεραν να εισέλθουν στο κτίριο που στεγάζεται το συμβολαιογραφείο. Αντιπροσωπεία τους ανέβηκε στο γραφείο της συμβολαιογράφου όπου ενημερώθηκε ότι ο πλειστηριασμός τελικά αναστάλθηκε.

Αμέσως μετά και ενημερώνοντας τη συγκέντρωση ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ, κατήγγειλε ότι κυβέρνηση – τραπεζίτες και μηχανισμοί κυνηγούν τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες, επισημαίνοντας ότι η δυναμική αντίδραση του ΠΑΜΕ και των φορέων ήταν αυτή που εμπόδισε τον πλειστηριασμό. Έπρεπε να εισέλθουμε στο χώρο γιατί μας κορόιδευαν, πρόσθεσε για να καταλήξει τονίζοντας ότι μπορούμε με τον αγώνα μας να σταματήσουμε το κυνήγι της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

Επισημαίνεται ότι την ίδια ώρα, με το μπλόκο στο συμβαιολογραφείο, το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό έκανε απεργιακή περιφρούρηση στα κεντρικά της συγκεκριμένης τράπεζας που είχε ανακοινώσει τον πλειστηριασμό της λαϊκής κατοικίας, ενώ μετά μετέβη με πορεία στο συμβολαιογραφείο όπου ήταν προγραμματισμένος ο πλειστηριασμός.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός