Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Για την επιτυχία επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος σε μονογονεϊκή οικογένεια.



Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας μαζί με φορείς του 2ου διαμερίσματος της Αθήνας μετά από κινητοποιήσεις και δυναμική παρέμβαση στη ΔΕΗ πετύχαμε την επανασύνδεση του ρεύματος σε μονογονεϊκή οικογένεια.

Άλλη μια οικογένεια, με τρία παιδιά, στο όνομα της κερδοφορίας της ΔΕΗ, για εφτά ημέρες είχε μείνει στο σκοτάδι και στο κρύο. Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι η πολιτική όλων των κυβερνήσεων τα προηγούμενα χρόνια που προώθησαν απαρέγκλιτα τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας είναι μια πολιτική βαθύτατα ταξική. Ενισχύει τους ομίλους στον κλάδο και φορτώνει τα βάρη στους εργαζόμενους και στο λαό με πανάκριβο ρεύμα και με ενεργειακή φτώχεια.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους σε αυτές τις συνθήκες, να υψώσουν το μπόι τους, να φωνάξουν μέσα από την μάσκα και να εμπιστευτούν τα σωματεία τους .

Η οργανωμένη πάλη, η αλληλεγγύη είναι το όπλο για να αντιπαλέψουμε την πολιτική που από τη μια καλεί τους εργαζομένους να επιδείξουν «ατομική ευθύνη» και να «μείνουν σπίτι» και από την άλλη κόβει το ρεύμα και δίνει τα σπίτια στις τράπεζες.

Προειδοποιούμε πως θα μας βρίσκουν μπροστά τους εμπόδιο σε αυτή την βάρβαρη και απάνθρωπη πολιτική. Δεν αποδεχόμαστε ότι τον 21ο αιώνα θα υπάρχει οικογένεια που θα ζει χωρίς ρεύμα και θα ζεσταίνεται με το μαγκάλι.

Απαιτούμε να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι αποκοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός