ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι



Να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο Θριάσιο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μεγάρων ζητά το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Επισημαίνει ότι τυχόν απόλυση των επικουρικών, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μέσω ΟΑΕΔ και ΕΟΔΥ, εργαζομένων, που η σύμβασή τους λήγει τους επόμενους μήνες θα δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου.

Το Σωματείο σημειώνει:

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι 32 επικουρικοί γιατροί που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στην Αιμοδοσία, την Παιδιατρική, Πνευμονολογική, Ορθοπεδική, Νευρολογική, ΩΡΛ, Ουρολογική, Μαιευτική/Γυναικολογική, Καρδιολογική – Μονάδα Εμφραγμάτων, Χειρουργική, Πλαστική Χειρουργική και Νευροχειρουργική κλινικές, το Βιοχημικό – Μικροβιολογικό και Παθολογοανατομικό εργαστήρια το Αναισθησιολογικό, Ακτινοδιαγνωστικό Γαστρεντερολογικό και Αγγειοχειρουργικό τμήματα και οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Οκτωβρίου 2021.

Αντίστοιχα, οι υπόλοιποι 29 επικουρικοί εργαζόμενοι (νοσηλευτές, τραυματιοφορείς και βοηθός θαλάμου, φαρμακοποιός και βοηθός φαρμακείου, τεχνικός, διοικητικοί, βιοχημικός), που οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Οκτωβρίου, καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στις υπόλοιπες υπηρεσίες και τμήματα του νοσοκομείου ενώ οι 104 συνάδελφοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που οι συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου 2021, καλύπτουν τις ανάγκες σε καθαριότητα, φύλαξη και εστίαση. Με απόλυση κινδυνεύουν και οι εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ και ΕΟΔΥ που οι συμβάσεις τους λήγουν τους πρώτους μήνες του 2022.

Στα Κέντρα Υγείας Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μεγάρων κρίσιμες ανάγκες καλύπτουν οι 30 επικουρικοί και μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ εργαζόμενοι που οι συμβάσεις τους λήγουν τους επόμενους μήνες».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός