Διαμαρτυρία ενάντια στις αρχαιρεσίες με ηλεκτρονική ψηφοφορία στο Σωματείο Εργαζομένων στην Cosmote



Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΟΜΕ-ΟΤΕ πραγματοποίησε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων και Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Ν. Αττικής ενάντια στις εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία που ξεκινούν τη Δευτέρα στο Σωματείο Εργαζομένων στην Cosmote (θυγατρική κινητής τηλεφωνίας ομίλου).

Το Συνδικάτο καταγγέλλει τις πλειοψηφίες ΠΑΣΚΕ – ΑΚΕ του Σωματείου Εργαζομένων στην Cosmote οι οποίες «με πρόσχημα την πανδημία, απροκάλυπτα επιχειρούν να εφαρμόσουν τον αντεργατικό νόμο και να κατοχυρώσουν από την πίσω πόρτα τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες εν όψει των επικείμενων αρχαιρεσιών του σωματείου». Οι ίδιες μάλιστα δυνάμεις μεθοδεύουν την πραγματοποίηση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και σε άλλα Σωματεία το επόμενο διάστημα, όπως το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Cosmote – E value, το οποίο ωστόσο δε δέχεται να γράψει στη δύναμή του τους 3.500 ενοικιαζόμενους εργαζόμενους.

Ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός μάλιστα μπροστά στην κινητοποίηση έδωσε την … εξωφρενική εντολή να αδειάσει το κτίριο και να μη μπαίνει κανένας μέσα σε αυτό «γιατί θα έρθουν οι κομμουνιστές να κάνουν κινητοποίηση». Μάλιστα έστειλαν και αστυνομικές δυνάμεις για να «προστατέψουν» ποιον από ποιόν;;

Το ΣΕΤΗΠ ν. Αττικής τονίζει: «Δεν θα επιτρέψουμε κανένα σωματείο να μετατραπεί σε ένα εκλογικό μηχανισμό που η συμμετοχή του εργαζόμενου θα ξεκινάει και θα τελειώνει με ένα κλικ κάθε 2 και χρόνια. Τέτοια σωματεία θέλουν οι κυβερνήσεις και η εργοδοσία! Σωματεία που θα βάζουν τη σφραγίδα τους στα αντεργατικά νομοσχέδια, που θα προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους να συναινέσουν στην εκμετάλλευσή τους. Οι κυβερνήσεις νομοθετούν. ΠΑΣΚΕ, ΑΚΕ και λοιποί εφαρμόζουν» τονίζει μεταξύ άλλων.

Σημειώνει πως «η υπεράσπιση των σωματείων μας είναι υπόθεση όλων, δεν χωράνε εδώ οι λογικές της ανάθεσης και η μοιρολατρία» και καλεί τους τους εργαζόμενους στην Cosmote και συνολικότερα στον Όμιλο ΟΤΕ, «με τη στάση τους και τη δράση τους να μην επιτρέψουν να εφαρμοστεί ο νόμος έκτρωμα για τα εργασιακά και τα σωματεία. Να απαιτήσουν τώρα να διεξαχθούν με φυσική παρουσία οι εκλογές παίρνοντας όλα εκείνα τα μέτρα για να διασφαλιστεί η προστασία της υγείας των συναδέλφων που συμμετέχουν. Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου, όλους τους συνδικαλιστές, όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τις ενέργειες αυτές, να σπάσουμε από κοινού και στην πράξη το νόμο Χατζηδάκη».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός