ΕΛΕΠΑ: Καταγγέλλει την άρση συνδικαλιστικής προστασίας συναδέλφου τους στα Τρίκαλα



 

Την απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Προστασίας Συνδικαλιστικών Στελεχών του Πρωτοδικείου Τρικάλων (του Ν. 1264/82) με την οποία γίνεται άρση της συνδικαλιστικής προστασίας του συναδέλφου τους Ν. Γ., καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ)

Στην ανακοίνωση-καταγγελία η Ένωση σημειώνει: «Είναι απαράδεκτη η επιμονή της επιτροπής να εκδικάσει και τελικά να καταλήξει σε ομόφωνη απόφαση για άρση της ασυλίας του συνδικαλιστή συναδέλφου με αιτιάσεις οι οποίες δεν στοιχειοθετούνται. Αντίθετα, μάλιστα, τα στοιχεία που προσκόμισε ο συνάδελφος ουσιαστικά δεν πάρθηκαν υπόψη, ενώ την ίδια ώρα εκκρεμούν Ποινικά Δικαστήρια για τον ίδιο λόγο. Υπενθυμίζουμε ότι η απόλυση του συναδέλφου έχει κριθεί ήδη παράνομη και καταχρηστική από την αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας και το αρμόδιο δικαστήριο.

Η σύνθεση της Επιτροπής είναι τριμελής [δικαστής, εκπρόσωπος Επιμελητηρίου και εκπρόσωπος Εργατικού Κέντρου (από την παράταξη της ΔΑΚΕ)] και η απόφαση που πήρε ήταν ομόφωνη. Άρα συμφώνησε και ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Ο ρόλος, τα έργα και οι πράξεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού είναι γνωστά από το παρελθόν. Πρέπει να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, τους εκπροσώπους του παλιού και νέου κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού που έβαλε και βάζει τα δικαιώματά μας ένα προς ένα στο κρεβάτι του Προκρούστη. Είναι οι υπεύθυνοι με τη διαχρονική στάση τους για τη συκοφάντηση και τον εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, για την απομάκρυνση των εργαζομένων από τα σωματεία τους.

Να μην αφήσουμε να περάσουν τέτοιες αποφάσεις που στόχο έχουν να μας τρομοκρατήσουν και να μας απομακρύνουν από τα σωματεία και τη συνδικαλιστική δράση.

Δηλώνουμε ότι δεν τους φοβόμαστε, είμαστε περισσότεροι – έχουμε τη δύναμη και δεν θα τους αφήσουμε να μας γονατίσουν.

Συμμετέχουμε στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη και στις συγκεντρώσεις με το ΠΑΜΕ, 10.30 π.μ. στην Ομόνοια και την ίδια ώρα στην πλ. Καραϊσκάκη στον Πειραιά. Διεκδικούμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, τη ζωή που μας αξίζει.

Μαζικοποιούμε το Σωματείο μας, δυναμώνουμε τη δράση του». 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός