Ο Λάκης Καρνέζης σε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη



Κυκλοφόρησε πρόσφατα από την εταιρεία «Δίκτυο» ο δίσκος από την ιστορική ηχογράφηση στο Εθνικό Θέατρο του Όσλο, το 1992, με τον Λάκη Καρνέζη σε 19 εμβληματικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη μέσα από την 60χρονη κοινή τους πορεία.

Όπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου, «θα ήταν αμετροέπεια να γραφτεί οτιδήποτε για το συγκεκριμένο δίσκο, όταν μάλιστα υπάρχει το παρακάτω σημείωμα του Μίκη Θεοδωράκη (…)».

Το σημείωμα του Μ. Θεοδωράκη αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Με τον Λάκη Καρνέζη ζήσαμε μια ολόκληρη ζωή γεμάτη μουσική. Σχεδόν σε όλα μου τα τραγούδια παίζει μπουζούκι με έναν τρόπο που σε μαγεύει. Ίσως ο πιο μεγάλος του θαυμαστής είμαι εγώ. Η φαντασία του, η τεχνική του μ’ αυτήν τη μοναδική πενιά που σου σχίζει την καρδιά, τον τοποθετούν ανάμεσα στους πιο πολύτιμους συνεργάτες μου. Η Μουσική μου του χρωστά πολλά. Ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» είναι λίγο για όσα μου έχει δώσει.

Ειδικά για το CD, πρέπει να πω ότι με ξάφνιασε όμορφα η ωραία φωνή της Astrid με την άψογη ελληνική της άρθρωση και τα φωτεινά φωνήεντα, που μου θύμισαν άλλες κλασικές εποχές λαϊκών τραγουδιστών.

Όσο για τη φωνή του Λάκη, είναι γνήσια, κοφτή, χωρίς πολλές φιοριτούρες και βγάζει μια βαθιά συγκίνηση. Το συστήνω σε όσους θέλουν να ακούσουν γνήσια μουσική».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός