Οι καθαρίστριες πέτυχαν απόσυρση της προκήρυξης για τον εργολάβο καθαριότητας



Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλαδικού σωματείου

Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλαδικού σωματείου


Στην απόσυρση του κατάπτυστου όρου της σύμβασης για πρόσληψη γυναικών κάτω των 25 ετών και άγαμες, αλλά και συνολικά της προκήρυξης του διαγωνισμού για την παράδοση της καθαριότητας σε ιδιώτη εργολάβο, αναγκάστηκαν οι Πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κάτω από την πίεση και τις αγωνιστικές διεκδικήσεις του Σωματείου Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Μαγνησίας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης αναστέλλουν προσωρινά τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους, χωρίς να παραιτούνται από την καθολική ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Το Σωματείο στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Με επιτυχία και καθολική συμμετοχή των εργαζομένων καθαριστριών-ών, συνεχίστηκαν χτες και σήμερα η 48ωρη απεργία και οι απεργιακές κινητοποιήσεις του Σωματείου Καθαριστριών-ων Ν. Μαγνησίας, για τους εργαζόμενους της καθαριότητας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Οι εργαζόμενες-οι σαν μια γροθιά επί μία εβδομάδα και με τη στήριξη και την αλληλεγγύη εργατικών Σωματείων, φορέων και Φοιτητικών Συλλόγων, έδωσαν ένα δίκαιο αγώνα με σκοπό να σταματήσει η προκήρυξη ανάθεσης της καθαριότητας του Πανεπιστημίου σε εργολάβο και να ανανεωθούν οι συμβάσεις των 30 καθαριστριών-ών από το ίδιο το Πανεπιστήμιο.

Κάτω από την πίεση και τις αγωνιστικές διεκδικήσεις του Σωματείου μας, οι Πρυτανικές αρχές αναγκάστηκαν όχι μόνο να αποσύρουν τον κατάπτυστο όρο της σύμβασης για πρόσληψη γυναικών κάτω των 25 ετών και άγαμες, αλλά να αποσύρουν συνολικά την προκήρυξη – το διαγωνισμό για την παράδοση της καθαριότητας σε ιδιώτη εργολάβο.

Με απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης αναστέλλουμε προσωρινά τις απεργιακές κινητοποιήσεις μας, χωρίς να παραιτούμαστε από την καθολική ικανοποίηση των αιτημάτων μας που αφορούν την:

Άμεση υπογραφή σύμβασης εξαρτημένης εργασίας, αορίστου χρόνου, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα από το ίδιο το Πανεπιστήμιο.

Να μη γίνει καμία απόλυση».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός