ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣ-ΤΡΑΜ



ΔΑΣ-ΤΡΑΜ

Συνάδελφοι-σσες

Πέρασαν δυο χρόνια από τις προηγούμενες αρχαιρεσίες του σωματείου μας. Στην διάρκεια των δύο χρόνων οι εξελίξεις στον κλάδο ήταν ραγδαίες.

Οι εφαρμοστικοί νόμοι του μνημονίου που ψήφισαν και ψηφίζουν οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ συντρίβουν τις ζωές εκατομμυρίων εργαζομένων σε όλη την χώρα.

Στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου είναι η μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, το τσάκισμα μισθών και δικαιωμάτων δηλαδή, για την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων στο όνομα της ανάπτυξης.

Ανάπτυξη η οποία θα πατήσει στα συντρίμμια των κατακτήσεων της εργατικής τάξης των προηγούμενων ετών.  Κατακτήσεις που ήρθαν με αγώνες σκληρούς και μακροχρόνιους. Αντίστοιχες είναι και οι εξελίξεις στο χώρο της αστικής συγκοινωνίας.

Η επέκταση του δικτύου της σταθερής τροχιάς (ΜΕΤΡΟ-ΤΡΑΜ) συνοδεύεται με συρρίκνωση προσωπικού.  Οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απελευθέρωση των μεταφορών προδιαγράφουν εφιαλτικό μέλλον για τον κλάδο.

Απολύσεις, διευθυντικό δικαίωμα, 5μηνίτες κλπ μπαίνουν σταδιακά σε εφαρμογή.  Σε αυτές τις εξελίξεις η πλειοψηφία του σωματείου δεν ήταν απλά θεατής αλλά με τον τρόπο της διευκόλυνε την διοίκηση και την κυβέρνηση να διατηρεί «εργασιακή ειρήνη» στο χώρο.

Τρεις Γενικές Συνελεύσεις όλες και όλες σε δύο χρόνια, πελατειακή συμπεριφορά προς τους συναδέλφους, υποτακτική συμπεριφορά προς την διοίκηση.

Αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και των αναγκών των εργαζομένων.

Συνάδελφοι-σσες,  δεν μπορούμε να ανεχθούμε να συνεχίζεται άλλο αυτή η κατάσταση.  Οι σημερινές συνθήκες απαιτούν συνδικαλιστικό κίνημα στο πλευρό των εργαζομένων, ισχυρό, ικανό να ανοίγει δρόμους αγώνα ενάντια στα αντεργατικά μέτρα.

Η ΔΑΣ δηλώνει ότι, ο συνδυασμός μας θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος γιατί είναι προϋπόθεση για την ανατροπή των αντεργατικών μέτρων για την καλυτέρευση της ζωής μας.

Παλεύουμε για αλλαγή των συσχετισμών στο ΔΣ του σωματείου, για την δημιουργία μαχητικής πλειοψηφίας σε κατεύθυνση σύγκρουσης και όχι υποταγής.

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

ΔΑΣ-ΤΡΑΜ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός