Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΔΑΣ-ΟΑΣΑ: Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Η ΔΑΣ σας καλεί σε πλατιά σύσκεψη την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου και ώρα 18:00
στα γραφεία του σωματείου ΣΕΛΜΑ (Αθηνάς 67).

Συνάδελφοι συναδέλφισσες.
Σας καλούμε να συζητήσουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα να ανταλλάξουμε απόψεις για το πώς μπορούμε να καλυτερέψουμε τις συνθήκες δουλειάς μας, να βελτιώσουμε τη ζωή μας.

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι δυνάμεις της ΔΑΣ προσπάθησαν με πολλούς τρόπους να ενημερώσουν τους εργαζόμενους, να ταρακουνήσουν τις πλειοψηφίες των σωματείων ώστε να πάρουν θέση απέναντι στο μπαράζ των αντεργατικών νόμων που κρατούν καθηλωμένους τους μισθούς μας, που περιορίζουν εργασιακές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Κάναμε μεγάλη προσπάθεια να ανοίξουμε το ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων στις εταιρείες των αστικών συγκοινωνιών ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ.

Επιμείναμε με καλέσματα να συνεδριάσουν τα διοικητικά συμβούλια των Σωματείων, να παρθούν αποφάσεις ενάντια και στον τελευταίο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ιδιωτικοποιεί πλήρως τα Μ.Μ.Μ, πατώντας πάνω στους προηγούμενους που είχαν ψηφήσει Ν.Δ –ΠΑΣΟΚ.

Οργανώσαμε περιοδείες στους χώρους δουλειάς, μοιράσαμε ανακοινώσεις, παρεκβήκαμε για όλα τα ζητήματα, από τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς , στους χώρους αναμονής, από τα θέματα ωραρίου, διακεκομμένων βαρδιών, εντατικοποίησης. Δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάδειξη με γραπτή καταγγελία της επικινδυνότητας για τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων σε εργασιακούς χώρους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για ασφαλείς συνθήκες εργασίας στην ΣΤΑΣΥ και στην ΟΣΥ.

Μαζέψαμε υπογραφές για να οδηγήσουμε τα σωματεία σε γενικές συνελεύσεις να κουβεντιάσουμε πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτές τις αρνητικές εξελίξεις. Πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο μεταφορών, συμμετείχαμε σε συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος και της νεολαίας για το συγκοινωνιακό έργο στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΣΑ.

Συνάδελφοι,σες η γκρίνια, η αγανάκτηση, ο θυμός, μέσα στα στενά όρια του αμαξοστασίου, της επιδομής, του λάκκου, του λεωφορείου, του βαγονιού, του τρόλεϊ, του τραμ, δεν μπορούν ν’ αλλάξουν την κατάσταση αν δεν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, αλλά περιμένουμε να μπουν τα Δ.Σ. μπροστά.

Η ΔΑΣ είναι μπροστά συνάδελφοι, προσπαθεί να οργανώσει τον αγώνα με εσάς πρωταγωνιστές. Αυτή η προσπάθεια αντιμετωπίζει την άρνηση και επιθετικότητα από τις πλειοψηφίες Δ.Σ. των σωματείων, ορισμένοι μάλιστα δεν διστάζουν να αναμασούν φασιστικά προβοκατόρικα επιχειρήματα για να χτυπήσουν την ΔΑΣ, το ΠΑΜΕ και το ταξικό κίνημα. Στόχος τους είναι οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν να αποδέχονται τις συνέπειες της αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής, χωρίς αντίδραση.

Από τις αρχές Οκτωβρίου προσπαθούμε να παρθεί απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση για παράσταση διαμαρτυρίας σε ΟΑΣΑ Υπουργείο Μεταφορών Υπουργείο οικονομικών για να διαδηλώσουμε ότι η ιδιωτικοποίηση δεν θα περάσει, ότι θέλουμε συλλογική σύμβαση εργασίας με πραγματικές αυξήσεις, με μείωση ωραρίου σε 7ωρο πενθήμερο 35ωρο, ότι ζητάμε πίσω τον 13ο και 14ο μισθό, ότι δεν θα μας βάλουν στο χέρι και δεν μένουμε σε αυτά που μας πετάνε.

Η στάση όμως των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ, ΕΑΣ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ΕΝΟΤΗΤΑ, ΕΝΑΝ,ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ και όπως αλλιώς τους λένε σε κάθε ένα σωματείο, είναι αποτρεπτική στην προοπτική αγωνιστικής διεκδίκησης από τους εργαζόμενους.

Με αστείες δικαιολογίες πότε ο ένας και πότε ο άλλος, στην ίδια κατεύθυνση όμως πάντα, απέφυγαν και αποφεύγουν να οργανώσουν τον κλάδο, να τον αφυπνίσουν, να τον κρατήσουν όρθιο στα χτυπήματα που δέχεται καθημερινά.

Με βάση τις εντολές που έπαιρναν από τη ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας άλλαζαν συνεχώς την απόφαση για την ημερομηνία κινητοποίησης που και αυτή ακόμα είναι μόνο στάση εργασίας πρωί βράδυ. Πρωτεργάτης σε αυτήν την κατάσταση η πλειοψηφία του συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Παρ’ όλα αυτά, στην Ένωση ΗΛΠΑΠ κάτω και από την δική μας πίεση πάρθηκε απόφαση για 24ωρη απεργία.

Επειδή τα προβλήματα καθημερινά διογκώνονται και επειδή ξέρουμε ότι υπάρχει θυμός και αγανάκτηση αλλά και διάθεση για να αλλάξει αυτή η κατάσταση σας καλούμε στην πλατιά σύσκεψη του κλάδου για να οργανώσουμε την αντίστασή και την πάλη μας για την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Να δώσουμε την δική μας αγωνιστική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης και των δυνάμεων που την υπηρετούν, οργανώνοντας την δράση μας η απεργία στις 28/11, να αποτελέσει βήμα οργάνωσης του κλάδου σε ταξική κατεύθυνση, ενάντια στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό.

Συνάδελφοι, σες
Δεν είναι μονόδρομος η απαξίωση της ζωής μας, δεν είναι μονόδρομος το γεγονός ότι μέχρι τις 20 κάθε μήνα έχουν τελειώσει τα λεφτά, δεν είναι μονόδρομος η αγωνία σε κάθε δρομολόγιο, δεν είναι μονόδρομος το άγχος μέσα στις στοές, δεν είναι μονόδρομος τα ατυχήματα στους χώρους δουλειάς για τους τεχνίτες.

Μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση, μπορούμε να επιβάλουμε την κατάργηση των αντεργατικών νόμων που ιδιωτικοποιούν τη συγκοινωνία, που έχουν μειώσει τους μισθούς μας και τους κρατούν στα τάρταρα, μπορούμε να υπογράψουμε συλλογικές συμβάσεις στον κλάδο που να έχουν αυξήσεις με βάση τις ανάγκες της ζωής μας.

Το σίγουρο είναι ότι χωρίς εμάς ρόδα δεν γυρνά.

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας έχουμε και τη δύναμη, αρκεί να το αποφασίσουμε.

Τίποτα δεν χαρίστηκε ποτέ χωρίς αγώνα. Μπορούμε να βάλουμε φρένο και να τους σταματήσουμε.

Σας καλούμε στη σύσκεψη γιατί πιστεύουμε στη δύναμη των εργατών.

• Απαιτούμε κατάργηση του πρόσφατου νόμου, που ιδιωτικοποιεί την αστική συγκοινωνία όπως και όλων των προηγουμένων.
• Άμεση κρατική επιχορήγηση για την επισκευή και ανανέωση του στόλου (λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, τρένα).
• Άμεση πρόσληψη προσωπικού.
• Έξω οι εργολάβοι από την αστική συγκοινωνία.
• Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς με επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
• Ένταξη στο βαρύ και ανθυγιεινό όλων των εργαζομένων που εμπλέκονται στην αστική συγκοινωνία.
• Μείωση του ωραρίου σε 7ωρο πενθήμερο, 35ωρο εξάωρο ,στα τμήματα εργαζομένων που καταπονούνται περισσότερο.

ΟΛΟΙ στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 28 Νοέμβρη.
ΟΛΟΙ στην Ομόνοια 10:30 στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΔΑΣ-ΟΑΣΑ

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 471897Συνολικές αναγνώσεις:
  • 452Αναγνώσεις σήμερα:
  • 248553Συνολικοί επισκέπτες:
  • 94Επισκέπτες σήμερα:
  • 4Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ